f1

2016.10.25. 17:18

A MotoGP kiszorítja az F1-et Malajziából

Kétséges a Maláj Nagydíj jövője az F1-es versenynaptárban.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Sepang 1999 óta rendez Forma-1-es nagydíjat, ám a jegyeladásaik jelentősen visszaestek az elmúlt években.

A pálya vezérigazgatója, Datuk Ahmad Razlan Ahmad Razali szerint a Forma-1-es jegyeknek csak a 60%-a kelt el legutóbb, ellentétben a MotoGP-vel, ami gyakorlatilag teltházas lesz a soron következő hétvégén. Hozzátette, hogy a tévés nézettség az eddigi legalacsonyabb értéket produkálja idén, Malajziában.

A pályának szerződése van 2018-ig a Forma-1-gyel, de a sepangi részvényesek, valamint a Pénzügyminisztérium ülésezik és a héten döntést hoz a jövőről.

"Talán jót tenne Malajziának egy kis (F1-es) szünet." - idézte Razlant a maláj The New Strait Times. "Ez e termék (F1) szerintem már nem izgalmas. Egy csapat dominál benne."

A maláj Ifjúsági és Sportminiszter, Khairy Jamaluddin is szorgalmazza, hogy hagyják az F1-et, helyette a MotoGP-re kellene koncentrálni.

"Szerintem be kellene fejeznünk az F1-es futamrendezést. Legalábbis egy időre." - mondta Jamaluddin. "Túl költséges, és csak korlátozottan térül meg. Mikor először rendeztünk F1-es futamoz, az nagy dolog volt. Az első ázsiai helyszín volt a naptárban, Japánon kívül. Most azonban már sok (ázsiai) helyszín van."

"Szerintem leginkább a MotoGP rendezéssel kell foglalkoznunk. 1) Alacsonyabbak a költségei. 2) Teltházat hoz. 3) Vannak versenyzőink Moto2-ben és 3-ban."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!