Szentgotthárd

2016.10.25. 16:51

Mi legyen az idegenforgalmi adóból?

Szentgotthárd - Mire költse az önkormányzat a befolyt idegenforgalmi adót? Erre a kérdésre keresték a választ egy szakmai fórumon.

Bakos Ágnes

A turizmusban érdekelt önkormányzatoknak szól az az országjáró fórumsorozat, amely Vas megyébe, Szentgotthárdra ért. A települések helyi adóbevételét érintő idegenforgalmi adó a téma. Az EMKA tanácsadó cég kutatása szerint nagyon vegyes a felhasználása a befolyt összegeknek, például van, ahol tényleg csak „befolyik" a kasszába - ismertette Almádi Krisztina, a cég szakmai igazgatója.

Éppen Vas megyéből mondott ellenkező, jó példát: az egyik vasi önkormányzat gyakorlata, hogy visszapályáztatják az idegenforgalmi adó egy részét, ezzel pedig érdekeltté teszik a szállásadókat, turisztikai szereplőket az adó befizetésében. A keddi fórumon olyan vasi települések képviseltették magukat, amelyek komoly potenciált látnak a turizmusuk (további) erősítésében. Részt vettek Kőszeg, Hosszúpereszteg, Körmend, Csákánydoroszló, Őriszentpéter önkormányzatai részéről, és a házigazda Szentgotthárd is képviseltette magát a fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!