Sport

2016.10.25. 16:35

A továbbjutás a ZTE FC célja - A Magyar Kupában szerdán Tiszakécske lesz az ellenfél

A labdarúgó Magyar Kupában a 7. forduló következik, ami magyarul a legjobb 64 csapat mezőnyét jelenti. Zalából már csak a ZTE FC van versenyben, amely szerdán 16 órától a Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE vendége lesz.

Kerkai Attila

Az egerszegiekre most egy megyei I. osztályú ellenfél vár, melyet egyébként Nyilas Elek vezetőedző irányít, akit nyilván nem kell bemutatni a sportág híveinek. A tiszakécskeiek jelenleg vezetik a tabellát, méghozzá a Kecskemét LC előtt, amely a licencproblémák miatt tavaly az NB I-ből kizárt klub, a csapat ezek után szerveződött újjá.

Csató Sándor, a ZTE trénere is arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ambiciózus ellenfél vár rájuk.

A zetés Jakab (fehérben) indul újabb rohamra a Békéscsaba ellen. Még nem tudni, ma kik játszanak
Fotó: Katona Tibor

- Szerdai ellenfelünkről beszereztünk minden szükséges információt, ebből a legfontosabb, hogy az NB III-ba vágyik - jellemezte a TVSE-t Csató Sándor, a zalaiak vezetőedzője. - Jelenlegi csapatuk ereje is megüti a harmadosztályú szintet, s jó körülmények között készülhet ellenfelünk. Számunkra nem lehet kérdéses, hogy csak a továbbjutás az elfogadható a csapattól, ám nem lehet figyelmen hagyni, hogy az ellenfélnek komoly tervei vannak. Figyelnünk kell viszont arra is, hogy vasárnap újabb fontos bajnoki mérkőzés vár ránk. Szerdán valószínűleg azok kapnak több lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebb játékperchez jutottak, hiszen nekik is formában kell maradniuk.

A ZTE FC csapatában a korábbi sérülteken (Bedi Bence, Végh Gábor) kívül mindenki hadra fogható, az persze a szakvezetés dolga lesz eldönteni, hogy ki mennyi percet kap.

Visszatérve a ZTE FC múlt szombati, Békéscsaba elleni találkozójára, a mérkőzés felvételét végignézve, a vendégek egyenlítő gólja lesgyanús körülmények között született meg. Villám Balázs kiállításánál pedig valóban ott volt még Forgács is, így az egerszegi védő szándéka teljesen logikusnak tűnt, hogy a taktikai faultnak szánt visszarántásért egy sárgát kaphat majd, de Villám számítását a játékvezető keresztülhúzta a felmutatott piros lappal. Villám Balázs egyébként  két mérkőzésre szóló eltiltást kapott az MLSZ fegyelmi bizottságától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!