Sport

2016.10.25. 16:35

Egy örökifjú súlyemelő - A vb-ezüst után a felnőtt ob-n is második lett Papp Péter

Zalaegerszeg - A súlyemelők felnőtt országos bajnokságán a ZTE SK már veteránnak számító versenyzője, Papp Péter továbbra is ott van az élvonalban. Ezüstérmet szerzett a 62 kg-os súlycsoportban - épp úgy, mint a szenior világbajnokságon.

Kerkai Attila

Kecskeméten rendezték meg az idei súlyemelő ob-t. A ZTE SK-ból a 43 éves Papp Péter végig harcban volt az első helyért, de a 105 kg-os lökésgyakorlata nem sikerült, így ezüstérmet szerzett. Összetettben 186 kg-ot ért el (86-100), és ezzel zárt az ózdi Dúl Ádám mögött (190 kg). A zalaiak közül a dobogóra is esélyes Szanati Szabolcs ezúttal sérülés miatt nem tudott indulni.

Papp Péter a németországi Heinsheimben megrendezett masters világbajnokságon is részt vett, klubtársával, Danicser Anitával. Magyarország csapata 11 világbajnoki címmel és számtalan ezüst- és bronzéremmel zárta a versenyt. Kiemelkedett Takács Mária (a sportági szövetség igazgatója) teljesítménye, aki egymaga 9 világcsúcsot javított és megkapta a Grand Master címet is. A több mint kilencszázfős mezőnyben az egerszegi Papp Péter a férfiak M40-es korosztályában két kilogrammal elmaradva a második helyezettől 185 kg-mal (85-100) második helyezést ért el. Danicser Anita a nők F35-ös korosztályában is közel járt az éremszerzéshez, végül 115 kg-os összteljesítménnyel (50-65) negyedikként zárt.

Papp Péter (balról) a dobogón, az országos bajnokság eredményhirdetésekor. Talán nem is utoljára...
Fotó: A szerző

Papp Péter tehát - aki 19 évesen, még 1992-ben szerezte élete első felnőtt ob-érmét, egy bronzot - továbbra is ott van sportága élcsoportjában. Eddigi pályafutása során egyébként több mint tízszer állhatott a dobogón országos bajnokságon, háromszor magyar bajnoki címet is ünnepelhetett. S hogy meddig folytatja még? Mostani sikerei kapcsán erre is rákérdeztünk.

- Az ember 43 évesen nem mondhatja, hogy elnyűhetetlen, de a befejezést sem tervezgetem még - fogalmazott Papp Péter. - Maradjunk annyiban: majd meglátjuk. Most annak örülök, hogy sikerült ez a két viadal, a világbajnokság is jó volt, hiszen csak egy fogással volt jobb az ellenfelem, amivel megszerezte az aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!