Belföld

2016.10.26. 08:34

Lövöldözés volt Bőnyben: a tűzharcban meghalt egy rendőr (frissítve)

Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, rendőrök is érintettek, a hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök. Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.

Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton 2016. október 26-án. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején. Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt az utcában. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az Origo információi szerint a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőséges szervezet egyik tagjánál tartottak házkutatást a Győr-Sopron megyei Bőnyben. Az akció közben lőttek rá a rendőrökre, egyikük a fején sérült meg, a portál rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy meghalt. A társa a M1 szerint mellkaslövést kapott. Úgy tudják, támadójukat tűzharcban elfogták, ő gyomorlövést kapott.

Frissítés, 10:54: A Kisalföld.hu információi szerint a bőnyi férfi még azelőtt rálőtt a házkutatásra készülő rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá.  A rendőrök állítólag illegálisan tartott fegyvereket kerestek nála.  A lap tudomása szerint a támadót a győri kórházba szállították.

A 74 éves, sérült elkövetőt viszi el egy mentőautó rendőri kísérettel 2016. október 26-án Bőny főutcáján, a Szabadság úton, ahol lövöldözés volt. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az MTI is úgy értesült, hogy a lövöldözésben egy rendőr meghalt.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.

12:02 - Az orvosigazgató a Kisalföldnek azt is elmondta, hogy a lövedék semmilyen létfontosságú szervet nem ért, így a kora ellenére jelentősen megnőttek a túlélési esélyei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!