Sport

2016.10.26. 23:15

A lányok eredményesebbek voltak

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület utánpótlás-korú birkózói a diákolimpia országos döntőjében versenyeztek. Október 21-én Szentesen rendezték meg a diák II-es (10-11 évesek) korcsoport számára a szabadfogású országos diákolimpiai döntőt.

Az eseményen nyolcvan szakosztály, több mint kétszáz versenyzője lépett szőnyegre. A Dunaferr SE öt sportolóval képviseltette magát. 29 kilogrammban Góczán Barnabás a népes mezőnyben (huszonhat versenyző) a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget az első mérkőzésén, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmet, de ott sem sikerült győznie, így kiesett. 32 kilogrammban (harmincegy versenyző) Gajzer Bálint az első meccsén hatalmas küzdelemben alulmaradt riválisával szemben, ám sajnos legyőzője nem jutott elődöntőbe, ezért Bálint is kiesett.

42 kilogrammban (harminckét versenyző) Virág Tamás magabiztos győzelemmel indított, második mérkőzésén viszont nem tudta felülmúlni ferencvárosi ellenfelét, így vigaszágra kényszerült, de innen nem jutott tovább. 46 kilogrammban (huszonöt versenyző) Grabecz Bence első meccsén elkövetett apró hibája vereséget jelentett számára. Ellenfele elődöntőbe került, így Bence birkózhatott tovább. Első vigaszágas meccsét megnyerte, a másodikon vereséget szenvedett, ezért az ő számára is befejeződött a viadal.

A Dunaferr csapata. Győri Viviána, Tombor István vezetőedző, Bíró Alexandra, Potesz Diána, Németh Zsanett olimpikon, az U23-as korosztály Európa-bajnoka (a verseny egyik díszvendége), Nyikos Vera, Nárai Alexa és Takács Petra

69 kilogrammban (tíz versenyző) Barkóczi Soma a jó sorsolásának köszönhetően az első meccsén már az elődöntőért birkózhatott, és magabiztos győzelmet aratott. A fináléba azonban nem sikerült bekerülnie, a harmadik helyért nagy csatában győzött, így bronzérmesként zárta a diákolimpiát.

A döntő második napján, 22-én a diák I. és a serdülő korcsoportos lányok küzdhettek az érmekért. Rekord létszámú nevezés után ötvenhét egyesület, száznyolcvanhárom versenyzője mérette meg magát. A Dunaferr SE hat birkózóval vett részt a küzdelmekben. Látványos és igazán kemény mérkőzések után három dunaújvárosi térhetett haza éremmel.

Diák kcs. 49 kg: Nárai Alexa három győztes és egy vesztes mérkőzés után ezüstérmet szerzett. Nyikos Vera a 65 kg-osok között két győztes és két vesztes mérkőzéssel a dobogó harmadik fokára állhatott fel (élete első nagy versenyén ez komoly teljesítmény volt). A diákoknál Győri Viviána és Takács Petra helyezés nélkül zárt.

A serdülőknél Potesz Diána egyhetes betegség után lépett szőnyegre az 56 kg-ban. Remekül küzdött, négy győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért szenvedett vereséget, végül bronzéremmel zárta a napot. Bíró Alexandra 56 kg-ban kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!