Sport

2016.10.26. 23:13

Izgalmas és változatos - Az Euroligára készülve is nagyott játszott a dunaújvárosi csapat

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdacsapata tegnap az OB I-es bajnokság rangadóján a BVSC-t fogadta. A találkozó 11-11-es döntetlent hozott.

Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló Diapolo

11-11 (3-4, 3-2, 2-2, 3-3)

Fabó Éva Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Petik, Mucskai.

DUE: Kasó - Szilágyi 2, Menczinger 2, Gurisatti 3, Horváth, Somhegyi, Vályi F. Csere: Huszt, Slagter, Garda 3, Ziegler, Vályi V. 1. Edző: Mihók Attila.

BVSC: Bolonyai, Farkas 1, Kisteleki 1, Takács 1, Leimeter 5, Kele, Gyöngyössy, Doroszlai. Csere: Utassy, Crittenden, Koncz 1, Tamás, Varga, Máté 2. Edző: Petrovics Mátyás.

Mihók Attila, a dunaújvárosiak edzője a bajnokság alapszakaszának minden mérkőzése előtt, így a tegnapit megelőzően is hangsúlyozta, most minden percük a decemberi Euroliga-selejtezőről szól, az OB I-nek ezen szakasza most másodlagos. Ezt erősítette meg Gurisatti Gréta is, aki éppen lapunknak nyilatkozta a közelmúltban, hogy még a bajnoki meccsek napján is lépcsőznek. Aztán a második percben ő szerezte meg csapatának a vezetést... A vendégek azonban fordítottak, öt perc után 2-1-re ők vezettek. Ezután egészen a második negyed végéig vagy a BVSC vezetett vagy egyenlő volt az állás. Egyszer 6-4-re is ment a vasutas csapat, de Gurisatti Gréta két góljával (egyiket centerből a kapunak háttal csavarból lőtte) 6-6-nál kezdődhetett a harmadik negyed. Az első félidőben egy kicsit szellős volt a DUE védekezése, néha egészen szabadon lőhettek a vendégek. Ők viszont többször is szoros emberfogást alkalmaztak, sokszor már félpályánál megtámadták a mieinket.

Szilágyi Dorottya kétszer volt eredményes a tegnapi találkozón. A szurkolók izgalmas összecsapást láthattak
Fotó: Zsedrovits Enikő

A második negyed hajrájára bekeményedett a játék, ennek jele volt, hogy több sapka is vízbe került (Mihók Attila hiába emlegeti mindig az Euroligát, nagyon fontosnak vesz minden mérkőzést, ezen a találkozón is hatalmas tűzzel égett. De a mérkőzés bemondója , Szárszó Lajos is mindent megtett a győzelemért, hiszen egyfolytában űzte, hajtotta a szurkolókat.)

A harmadik negyed felénél azután megszületett a várva várt hazai vezetés, Menczinger lőtt szélről nagyon szép gólt. Ezután ismét felváltva estek a találatok, de már csak négy perc volt hátra, amikor Vályi Vanda kétgólos előnyhöz juttatta csapatát (11-9.) A hajrá azonban a BVSC-nek sikerült jobban, és végül izgalmas, változatos mérkőzésen talán igazságosnak mondható döntetlen született (11-11).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!