Sport

2016.10.27. 17:50

Minden nyitott a kupában - Az Alba Fehérvár javított, nagy csatában verte a brüsszeli látogatókat

Székesfehérvár - Remek mérkőzésen verte az Alba Fehérvár gárdája a Brussels kosarasait, ezzel megszerezte első győzelmét az Európa Kupában.

Koppán Viktor Dávid

A múlt szerdai, lisszaboni összecsapáson hiába vezetett végig az Alba, a hazaiak egy duplával és a triplával döntetlenre mentették a meccset, majd a ráadásban kiharcolták a győzelmet. Mivel a fehérváriak a továbbjutást tűzték ki célul a csoportból, más lehetőségük nem maradt, mint a győzelem a második körben, a belga Basic-Fit Basketball együttese felett. Ez sem ígérkezett könnyű mutatványnak, s az első percekben úgy tűnt, valóban nehéz szülés lesz, lévén a vendégek pillanatok alatt elléptek 8-0-ra. Folyamatosan dolgozta le hátrányát a házigazda, félidőben mindössze egy ponttal vezettek a brüsszeliek, a harmadik negyedben pedig a hazaiak állva hagyták a látogatókat, a folytatásban végig domináltak.

A brüsszeliek légiós bedobója, Chris Dowe harcol a palánk alatt a hazai centerrel, Keller Ákossal
Fotó: Koppán Viktor

A kék-fehérek trénere, Dzunic Branislav érthetően elégedett volt csapata játékával és az eredménnyel:

- Úgy gondolom, mindkét csapat kifejezetten jól játszott. Végig nyílt, hullámzó mérkőzés volt. A második félidőben jobban kezdtünk játszani, támadásban és védekezésben is feljavultunk, keményebben kosárlabdáztunk. A mérkőzés végén volt pár felesleges faultunk, ezeket nagyobb odafigyeléssel kiküszöbölhettük volna. Még minden nyitott a csoportban, bármelyik gárda továbbjuthat. Természetesen mi is, ezzel a céllal vágtunk a sorozatnak. A portugál, a belga együttes is hasonló játékerőt képvisel, mint az Alba Fehérvár, izgalmas meccsek következnek.

A házigazdák legeredményesebbje a nyáron érkezett bedobó, Justin Edwards volt, aki ezúttal 20 pontot szerzett.

- Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Álmosan kezdtünk, aztán végig koncentráltunk, és szerencsére a harmadik negyedben extra energiákat tudtunk mozgósítani. Kifejezetten jól ment nekem és a csapattársaimnak, alighanem a szezon eddigi legjobbját nyújtottam. Remélem, még sok hasonló meccsem lesz Fehérváron. Örülök, hogy győztünk, a lisszaboni és a soproni vereség után szükségünk volt a sikerre. Heti két mérkőzést vívunk, már a következő derbire kell összpontosítanunk.

Ahogy a korábbi találkozókon, ezúttal is Góbi Henrik és Blahó Barnabás - Dzunic két másodedzője - térképezte fel részletesen az ellenfelet, ők nézték a felvételeket a belga brigádról. Góbi szerint az döntött, hogy a második fél-időben nagy erőket mozgósítottak a siker érdekében.

- Több találkozójukat láttuk, nem leptek meg bennünket semmivel. megérdemelt győzelmet arattuk, amit annak köszönhettünk, hogy a padról érkezők is hozzá tudtak tenni a teljesítményünkhöz. Edwards kezdett, ő a második félidőre javult jelentőset, valamint a csereként beálló Farr, Filipovics Márkó és Tóth Péter is magabiztos volt.

A fehérváriak szombaton 18 órakor a Jászberényi KSE vendégei, jövő szerdán pedig a francia Elan Chalont fogadják a FIBA Europa Cup sorozaton. A hétvégén talán már pályára léphet a hétfőn bokasérülést szenvedett ponterős bedobó, Markovic Luka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!