Sport

2016.10.27. 16:20

Zavar a tatamin - Sikeres szereplés a káosz ellenére is

Budaörs - Először rendezte meg Európában a shinkyokushin karate szervezet Dream Cup World 2016 elnevezésű világkupáját.

Szupkai Gábor

Ám az álomból csaknem rémálom lett. Súly és korcsoportok kerültek összevonásra, az európai szervezettől delegált főbíró pedig, még a kezdés előtt is változtatott a lebonyolítás menetén.

A kincsesbányai Pataki-Team versenyzője Pataki Zsófia serdülő lány formagyakorlat kategóriában a későbbi győztessel került szembe az első körben, ahol sajnos kiesett. Pataki Nikolett gyerek II. lány kategória helyett a serdülő lányok közé sorolták be. Formagyakorlatban kiesett az első körben, küzdelemben viszont a 45 kg-os kategóriában lett a Dream Cup World 2016 bajnoka. Pataki Viktória ifjúsági lány formagyakorlat kategóriában a döntőbe jutásért a tatami rossz illesztése miatt egy lépésnél kibillent az egyensúlyából, így a harmadik helyen végzett.

Pataki Nikolett küzdelemben lett a Dream Cup aranyérmese
Fotó: Pataki-Team

A Fehérvár Karate Akadémia karatékái is nehéz feladat elé néztek. Az egyik legkeményebb próbatétel a serdülő könnyűsúlyú fiúkra várt, mivel a kategória határát a főbíró 55 kg-ban határozta meg. Az akadémia versenyzői közül hárman, Szűcs Ferenc, Hortobágyi Kristóf és Németh Máté mindhárman 40 kiló alatti súllyal mérlegeltek. Bár mindegyikük hozta első mérkőzését, a nyolc közé jutásért sorra elvéreztek jóval súlyosabb ellenfeleikkel szemben

A súly- és korcsoport összevonások a senior korúakat is kemény próbatétel elé állították. Lendvai Józsefnek emiatt meg kellett elégednie a hatodik helyezéssel.

Megnyugtató volt viszont a KWU Világbajnokságra válogatottként készülő akadémisták (Kreitl Kitti, Dezső Kata, Fekete Gergely, Herczog Ádám) szereplése. Ádámot csak egy vitatható megítélésű fejrúgás miatt zárt a harmadik helyen. Fekete Gergely a döntőben egy általa jól ismert kitűnő magyar fiúval került szembe, ezúttal a második helyért járó trófeát vihette haza. A junior lányok -55kg-os mezőnye teljes magyar sikert hozott. A dobogó legfelső fokát Kreitl Kitti, a harmadikat Dezső Kata foglalhatta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!