Sport

2016.10.28. 18:35

Igazi erőfelmérő jön - A szegediekkel csap össze veszprémi csapat

Veszprém - Mire számíthatunk mi, veszprémiek a legnagyobb honi rivális, a hazai pályán a legnagyobbakkal is packázó Mol-Pick Szeged férfi kézilabda-együttes otthonában? Az idei, kétarcú Telekom Veszprém számára nem élet-halál kérdés, inkább becsületbeli ügy a győzelem.

B. Virág Rita

A trónkövetelő Szeged és a magyar rekordbajnok Veszprém csatája kétségkívül a sportág egyik igazi csúcs- rangadója, nemcsak hazai, hanem európai viszonylatban is. Főleg annak ismeretében állíthatjuk ezt, hogy két, a Bajnokok Ligájában is érdekelt és jól teljesítő együttes-ről van szó. (Bár valljuk be őszintén, a Veszprémtől egy picikével többre számítottunk eddig - a szerző.)

A magyar NB I-ben eddig egyik csapat sem izzadt meg túlságosan. A Telekom tizenkét sikerrel vezeti a táblázatot, míg a Szeged eddig nyolc győzelmet számlálva a második helyen áll. A két éllovas csatájának vesztese tehát biztosan a második helyen kezdi majd a novembert.

Szegeden csak hibátlan játékkal lehet nyerni - vélekedett Sabaté edző. Fontos kérdés, hogy a posztján egyedül szereplő Ilicnek lesz-e szusszanásnyi ideje, mert a góljaira nagy szükség lenne Fotó: Penovác Károly

Javier Sabaté, a Telekom Veszprém szakvezetője kifejtette, bizakodva, optimistán tekintenek a Szeged elleni találkozóra.

- Tisztában vagyunk vele, hogy a Szeged a nyáron alaposan beerősített, de a mi keretünk is igen stabil. A Tisza partján mindig fantasztikus hangulatú összecsapásokat vívunk, most is erre számítok. Mi most érkeztünk el a bajnokság feléhez, ez lesz a tizenharmadik NB I-es mecs-csünk. Úgy gondolom, most nagyon okosnak kell len-nünk, hosszú még a bajnokság, sok van hátra belőle, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a visszavágót nálunk rendezik - összegzett Javier Sabaté.

Megkerestük a Telekom Veszprémet, mit lehet tudni a sérültekről, a hiányzókról. Ivan Sliskovic biztosan kimarad, de Nagy Lászlóval kapcsolatban azt a választ kaptuk, hogy a pályára lépéséről az orvosok döntenek. A törött jobb kezéből már kiszedték a
varratokat, ám a jobbátlövő egyelőre nem végez teljes értékű edzésmunkát.

Chema Rodriguez, a veszprémiek irányítója így fogalmazott: A csapatunk mindig, mindenhol nyerni akar, főleg a Szeged ellen. A védekezésünk elég jó volt az utóbbi időben, de a támadójátékunkon, leginkább a lövéseinken pontosítanunk kell. Így lehet esélyünk Szegeden is - nyilatkozta.

Jövő héten nagyon fontos vizsgálatot végeznek el a hosszú idő óta betegeskedő horvát átlövőn. A Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub tájékoztatása szerint Ivan Sliskovic jelenleg otthonában, Horvátországban lábadozik súlyos vírusos fertőzését követően. Mint megtudtuk, a balátlövőt folyamatosan figyelik az orvosok, de szerencsére egyre jobban érzi magát. A jövő heti vizsgálatokból arra is választ kaphatunk, sikerült-e teljesen legyőznie a kórokozókat. Sliskovic az ötkarikás játékok után hazatérve nem sokat tudta segíteni a Telekomot, hirtelen lebetegedett, azóta Momir Ilic egyedül játszik a balátlövő poszton. Hogy mikor térhet vissza Ivan Sliskovic, arra egyelőre senki sem tudja a választ, hiszen idő kell majd neki, mire visszaszerzi a fizikumát, az erőnlétét, és újra beilleszkedik a veszprémi csapat játékába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!