Sport

2016.10.28. 20:20

Nagy csatában, győzelem! - Megérdemelt győzelmet aratott a Fehérvár AV19 a Klagenfurt ellen

Székesfehérvár - AZ EBEL 15. fordulójáában a Fehérvár AV19 a Klagenfurt csapatát fogadta, és a rendes játékidőben legyőzte.

Káldor András

Valahogy már ki kell másznia a csapatnak a gödörből! - természetesen ez volt a fő téma a szurkolók között a találkozó előtt. Nem véletlen, hiszen hihetetlen negatív sorozatot tudhatott magáénak a Fehérvár AV19 gárdája, mivel az elmúlt hetekben, napokban, zsinórban kilenc mecs- csüket veszítették el az utóbbi tíz összecsapásból. Érthető, hogy nem uralkodott hurrá hangulat a csarnokban, de a kilátogatók közül nem volt olyan hazai drukker, aki ne bízott volna abban, hogy ezen az estén megszakad ez a rossz széria. Ráadásul a Klagenfurt ellen ötvenedik alkalommal dobták be a korongot a játékvezetők, illetve a sérüléssel küszködő, és már a német bajnokságban játszó volt Volán-játékos, Bartalis István. A statisztika mindenesetre a Volán mellett szólt, 37-szer ők hagyhatták el győztesen a pályát.

Ezen felül az osztrák rekordbajnok - harmincszor végeztek az élen - nem a legjobb szezonját futja, a 8. helyen várta a meccset, és idegenben idén egyszer tudott győzni a rendes játékidőben. A fehérváriak összeállításában több változás volt, visszatért Orbán Attila és Szabó Dániel, Erdély Csanád azonban továbbra sem lehetett társai között agyrázkódása miatt. Nagyszerű élőképpel biztosította kedvenceit a meccs előtt a fehérvári tábor, hogy kitart mellettük, és továbbra is együtt dobban a játékosokkal minden szurkoló szíve.

A fehérvári Andrew Sarauer (kék 55, középen) nagyot harcolt, csapata egyik legjobbja volt
Fotó: Koppán Viktor

Nagy lendülettel indított a Fehérvár, perceken belül két szólót hagytak ki. Előbb Justin Maylan azonos létszámnál, utána Andrew Sarauer tékozolt el emberhátrányban egy nagy helyzetet, majd válaszul rögtön ezt követően viszont az 5. percben a kontrából Stefan Geier három védő mellett talált be. 0-1. Nem törte meg a gól a fehérvári legényeket, többet pattogott a korong a KAC harmadában, sokat lőttek, de ezek rendre Thomas Duba kesztyűjében, vagy a palánkon landoltak. Beszédes, hogy 17-9 volt az első harmadban a lövések aránya, a Volán javára! A középső harmad úgy kezdődött, hogy Sofron István hátrányból eresztett meg egy remek löketet, de Duba sisakjáról magas ívben fölé pattant a pakk! A játékrész közepén, és a vége táján puskaporossá vált a meccs, egymást követték mindkét félnél a kiállítások. A második előnyből, ha nehezen is, de megszületett az egyenlítő gól. A 38. percben David Makowski kék vonalról megküldött lövésébe Vas János piszkált bele a kapu előterében, és ezt már nem tudta hárítani Duba. 1-1.

Továbbra sem változott az a tendencia, hogy kis híján dupla annyi lövés ment Duba kapujára, mint amennyit a klagenfurtiak lőttek a fehérváriaknak, a 9-5-ös arány híven tükrözte a vendéglátók fölényét.

Alig indult el a záró húsz perc, és átvette vezetést a Volán! A 42. percben Adam
Courchaine lövésébe, amely a jobb sarokra tartott, Sofron beletette a botját, és ez Duba lába között jutott túl a gólvonalon. 2-1. Aztán az 52. percben saját kék vonalunknál eladtuk a korongot, és Thomas Hundertpfundot csak szabálytalanul tudta szerelni Christopher Bodo.

Kritikus két perc előtt állt a Volán, de sikerült kibekkelni. Mike Pellegrims, a KAC mestere levitte kapusát az utolsó két percre, míg Benoit Laporte erre reagálva időt kért. Huszonhat másodpercel a vége előtt elcserélte magát a Fehérvár, így hat a négy ellen játszottak a hajrában, de szerencsére kihúzták, és szeptember 24-e óta először nyertek!

Fehérvár AV19-Klagenfurt AC 2-1 (0-1,1-0, 1-0)

Székesfehérvár, 2832 néző

Vezette: Zrnic, Piragic, Pagon, Soós.

Fehérvár: Hetényi Z. - Sagert, MAKOWSKI (2), Kóger, Sarauer, Bodo - Owens, MANAVIAN (1), B. Orban, Vas J. 1, Vincze P. - Szirányi, Szabó D., Reisz, Kocsis, Sárpátki - Orbán A., Szaller, Courchaine (1), Maylan, SOFRON I. 1 Vezetőedző: Benoit Laporte

KAC: DUBA - Strong, Duller, GEIER S. 1, Hundertpfund, LUNDMARK - Schnetzer, Schumnig, Ganahl (1), Hurtubise, Bischofberger - Popovic, Vallant, Z. Pance, Neal, Schettina - Philipp, Kraus, Kurath, Richter. Vezetőedző: Mike Pellegrims

Kiállítás: 12, illetve 8 perc



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!