Életmód

2016.10.31. 13:09

Olvasóinkat arról kérdeztük, hogyan oldják meg a családban a gyermekek felügyeletét az őszi szünet ideje alatt

Sok szülőnek gondot okoz az iskolai szünetek alatti gyermekelhelyezés. Lássuk hogyan oldja ezt meg néhány olvasónk!

Kelemen Anita

Bognárné Lajkó Violetta

Jelenleg anyaságin vagyok, három gyermekem van, férjemmel úgy gondoltuk közösen, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget. Nekünk nem okoz problémát az iskolai szünetek időszaka.  Úgy látjuk, hogy gyermekeinknek is nagy szükségük van arra, anya a nap24 órájában elérhető legyen. Úgy gondolom, hogy, ezek a gyermekévek, nem jönnek soha vissza. Szerencsésnek érzem magam, hogy otthon lehetek és a családomnak élhetek.

Jakab- Németh Gabriella

Férjemmel egy kis településen élünk egy óvodás korú gyermekünk van. Sajnos nincsenek a településen rokonaink így magunknak kell megoldani a szünetekben vagy a kisgyermekünk betegsége idején az elhelyezését. Általában egymás között elosztjuk, hogy ki mikor megy szabadságra. Szerencsére most az óvoda az őszi szünetben nyitva tart, így ez nem okoz most gondot nekünk. De tudom, hogy vannak olyan települések, ahol zárva tart ebben az időszakban  az óvoda.

Nagy Zsolt Jánosné

Két gyermekünk van, az egyik iskolás, a másik óvodás. Úgy gondolom, hogy nagyon sok családban okoz problémát a szünetek időszaka. Szerencsésnek mondhatom magam, mert mi Cseszneken élünk és itt élnek a szüleim és testvéreim is. Többször volt olyan, hogy egymás között beosztottuk, hogy kinél lesznek a gyermekek a szünetek időszakában. Fontos volt, hogy leegyeztessük, hogy ki,  mikor tudja a gyermekeket  bevállalni. Csakis összefogással lehetséges a mi családunkban a gyermekek felügyelete. Gyakran volt olyan, hogy mi vigyáztunk az összes unokatesóra, azután meg fordítva.

Balog Erika

Én üzletkötőként dolgozom, kora reggel indulok dolgozni és későn este érek haza. A mindennapokban is elképzelhetetlennek tartom, hogy segítség nélkül oldjam meg a mindennapokat. Kisfiam a bakonyszentkirályi általános iskolába jár. Szüleim segítenek abban is, hogy reggelente viszik őt az iskolába. A szünetekben is csak rájuk számíthatok. Nagyon hálás vagyok érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!