Jégkorong

2016.11.06. 18:44

Második helyen zárta a magyar jégkorong-válogatott az EIHC tornát

Budapest - Dél-Korea ellen játszotta a Tüskecsarnokban rendezett Euro Ice Hockey Challenge torna döntőjét a magyar jégkorong-válogatott.

Szupkai Gábor

Ma hajnalban visszatért az edzői stábba Olaszországból a juniorválogatott tornájáról Rich Chernomaz szövetségi kapitány, így vasárnap a döntőn újra ő dirigálta a válogatottat.

A soroknál kisebb változtatások ismét történtek, ezúttal Orbán Brance és Kiss Dániel maradt ki, de szintén pihenőt kapott Vas János és Hári János is. A kapusok közül Rajna Miklós nem öltözött be, így Hetényi Zoltán kapott kezdőként lehetőséget kezdőként, a dánok ellen kiválóan védő Bálizs Bence pedig a cserepadon foglal helyet.

A kezdés előtt színes fényekkel és füsttel igyekeztek bulihangulatot teremteni a szervezők, így igen misztikus hangulatban indult a találkozó, a mieink kapuja szinte eltűnt a ködben.

Két perc sem telt el, máris gyakorolhattuk a létszámfölényes játékot. Nem volt rossz, de még van hova fejlődni, ugyanis gólt nem sikerült szerezni, bár párszor a szívbajt hoztuk a vendégek kapusára, a nem tősgyökeres koreai Daltonra. Bezzeg az ázsiaiaknak nem kellett emberelőny, Shin Sang Hoon kotorta be közvetlen közelről Hetényi alatt a korongot, 0-1. Sajnos a gól nem tett jót a mieink játékának, semmi említésre méltó momentumot nem tudtunk felmutatni, míg nyolc perccel a harmad vége előtt egy csilingelő kapuvassal újra a koreaiak riogattak. Amely felébresztette a magyar fiúkat, mert két perc múlva máris egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Csányi Karol középről tüzelt, a korong pedig még irányt változtatott egy vendégvédőn, majd Dalton lábai közt a kapuba siklott, 1-1. A harmad utolsó másodperceiben újra felpörögtünk, de eredménytelenül.

A középső játékrészben 3 percet követően videózni kellett, ám a koreaiak hiába erőlködtek, nem sikerült áttuszkolniuk Hetényi Zoltán alatt a korongot. Mi nagyon nem találtuk a vendégek gyors játékának az ellenszerét, persze a két hegyomlás méretű bekk, Alexander Plante és Erik Regan is megtette amit a haza követelt. Kivédekezett emberelőny következett mindkét oldalon, majd még a harmad vége előtt újabb koreai ült ki a büntetőpadra, ám ez a két perc sajnos áthúzódott a harmadik harmadra.

A záró húsz percet lendületesebben kezdtük, bár újra kihasználatlanul hagytunk egy emberelőnyt, majd négy a négy ellen Nagy Krisztián. és Csányi is kihagyott egy ziccert, a túloldalon Cho Min Ho jóval hatékonyabb volt, újra vezetett Dél-Korea, 1-2. A hajrában lehoztuk a kapust, Swift pedig egy üres kapus góllal eldöntötte a finálét, 1-3. Ugyan Terbócs István 32 másodperccel a végső dudaszó előtt még betalált, de ezzel csak szorossá tette a végeredményt, 2-3.

Magyarország-Dél-Korea 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)

Tüskecsarnok, 1396 néző,

Vezette: Kincses, Rencz (Soós, Kis-Király)

Magyarország: Hetényi - Wehrs, Szabó D., Sofron, Sarauer, Kóger - Sagert, Szirányi, Kovács Cs., Sárpátki, Nagy G. - Orbán A., Pozsgai, Csányi 1, Nagy K., Bodó - Vokla, Kovács B. (1), Könczei, Terbócs 1, Magosi (1). Vezetőedző: Rich Chernomaz

Dél-Korea: Dalton (Park Sung Je) - Kim Won Jun, Lee Don Ku, Testwuide, Kim Sang Wook, Kim Ki Sung - Plante, Regan, Cho Min Ho 1, Kim Won Jung, Park Jin Kyu - Cho Hyung Gon, Seo Yeong Jun, Shin Hyung Yun, Shin Sang Hoon 1, Swift 1 - Jeon Jung Woo, Oh Hyon Ho, Ahn Jin Hui, Lee Young Jun, Sung Woo Je. Vezetőedző: Paek Chi Sun. Kiállítások: 14 perc, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!