Sport

2016.11.07. 20:19

Bravúros Göcsej SK győzelem a Dunaferr ellen

A férfi futsal NB I 7. fordulójában a Göcsej SK a tavalyi ezüstérmes Dunaferr ellen feszült hangulatú, kiélezett mérkőzést vívott. Az utolsó másodpercben nyerte meg a találkozót a hazai csapat.

Jóna István

Göcsej SK- Dunaferr DUE Renaplin FC 4-3 (1-1)

Zalaegerszeg, 300 néző, Jv: Gál Péter (Zimonyi P., Török Zs.)

Göcsej SK: Balikó, László, Apatini, Kottán, Horváth D. csere: Gorjanácz, Szőke, Horváth E., Németh, Gugcsó , Tóth, Borsi, edző: Bagó Gábor

Dunaferr: Varsányi, Fekete, Hosszú, Horváth N., Klacsák, csere: Horváth Sz., Varga, Józsa, Farkas, Németh, edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Horváth D. (2),Gorjanácz, Apatini, ill. Józsa, Fekete, Klacsák,

Kiállítás: Balikó (40. p.) ill.Varsányi (21.p. )

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat és az első perc mindkét oldalon egy-egy helyzetet is hozott. A 4. perc elején Balikó Milánnak kellett egymás után háromszor is védenie. Ebben az időszakban a vendégek irányítottak, míg a Göcsej a kontrákban bízott. Fokozatosan erősödött a dunaújvárosi nyomás és egyre többször kellett menteni a hazai védőknek vagy a kapusnak. A 7. perc elején kijött a Göcsej a szorításból és Németh hagyott ki egy ígéretes helyzetet. A folytatásban mindkét csapat valamelyest visszavett a lendületből és kevesebb helyzetet is láthattunk. A 11. perc végén vezetést szerzett a Dunaferr. Jobbról középre lőtt labdát Józsa bombázta a hazai kapuba (0-1). A 13. percben Horváth Detre fordult le jó ütemben a védőjéről, de lövés helyett beadást választott, amit tisztáztak a védők. Az oldalberúgás után ismét Horváth lőhetett, de ezúttal Varsányi védett. Az utolsó percben egyenlített a Göcsej. Gorjanácz pörgetett látványosan Horváth Detréhez, aki a kapusra vezetve lőtt a bal sarokba a labdát (1-1).

A második félidő egy hazai helyzettel kezdődött, majd az első perc végén Horváth Detre lépett ki a félpályán és a kapujából kimozduló varsányi elütötte, amiért a játékvezető kiállította. A két perces emberelőnyt nem tudta kihasználni a Göcsej. Felpörgött a játék és mindkét oldalon sorra jöttek a helyzetek. A 26. percben fordított a Göcsej! Gorjanácz szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Horváth Detréhez passzolt, aki egy remek csel után kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát (2-1). A 28. percben egy kontrából Fekete egyenlített (2-2). Veszélyesen játszott a Göcsej és több ziccert is kihagytak. A 35. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Klacsák húzta meg a jobb szélt és lövése a hazai védőkről a hálóba pattant (2-3). A középkezdésből egyenlíthetett volna a zalai csapat, de Gugcsó lövését a kapufa hárította. A hajrában mindent megpróbált a hazai csapat és 14 másodperccel a lefújás előtt egy kijátszott támadás végén Apatini egyenlített (3-3). Két másodperccel a vége előtt jött a fordulat a vendégek kapusukat lehozva támadtak, de eladták a labdát és Horváth Detre az üres kapuba emelt, megszerezve csapatának a vezetést. A gólt követően elszabadultak az indulatok és percekig ált a játék. A Göcsej SK megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, főleg a második félidei harcos és eredményes játékával.

Bagó Gábor: - Kishitűen kezdtük a találkozót, kellett az első lőtt gólunk, hogy a játékosok elhiggyék, hogy meglehet nyerni ezt a mérkőzést. Rengeteg erőt mozgósítottak a fiúk ma és szívvel lélekkel tudtak egymásért küzdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!