Gazdaság

2016.11.10. 10:10

Fogyasztói Vélemény Tanúsítvány: Önről vannak negatív vélemények az interneten? (x)

A technológia egyre gyorsabb ütemű fejlődése során teljesen megszokottá vált, hogy bárminek, ami érdekel minket, a világhálón utána tudunk járni.

Itt olvassuk a híreket, lépünk kapcsolatba ismerőseinkkel, barátainkkal, családtagjainkkal, és ma már szinte az összes üzlet, szolgáltató, és vendéglátóipari egység képviselteti magát az online világban is.

Az internet fejlődéséből kifolyólag létrejött az az igény is, hogy az emberek elmondhassák véleményüket a nyilvánosság előtt is. Számos területre vonatkozik ez az igény, azonban cégvezetőként a mi szempontunkból az a kiemelten fontos, hogy vállalkozásunkról, kínálatunkról hogyan vélekednek a felhasználók.

A fogyasztói vélemény természetesen lehet negatív és pozitív is. Míg a negatív vélemények ösztönözhetnek minket a hibák áttekintésére és kijavítására illetve cégünk termékeinek és/vagy szolgáltatásainak alakítására, addig a pozitív vélemények gyakorlatilag ingyenes reklámot jelentenek számunkra.

Azonban a pozitív fogyasztói vélemény egy másik okból is igen jelentős lehet cégünk további fejlesztésének szempontjából: a Fogyasztói Vélemény Tanúsítvány igénylésekor „átfésülik” az internetet olyan negatív felhasználói vélemények után kutatva, melyek megakadályozhatják a Tanúsítvány megszerzését. Amennyiben nem találnak negatív véleményt vállalkozásunkról a világhálón, úgy jogosulttá válunk a Fogyasztói Vélemény Tanúsítványra. Ez a folyamat pedig teljesen ingyenes.

Miért fontos, hogy ne legyenek negatív vélemények cégünkről az interneten?

Egy vállalkozás hírneve elsősorban attól függ, hogy mennyire tud megfelelni az ügyfelek igényeinek. Ha egy cég minél több ügyfelet szeretne kiszolgálni, akkor készségesnek kell lennie fogyasztóival minden esetben, és kifogástalan terméket és/vagy szolgáltatást kell nyújtania. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, úgy a cég jogosult lesz a Fogyasztói Vélemény Tanúsítványra, melynek köszönhetően olyan weboldalon is megjelenik, amelyen kizárólag megbízható cégek sorakoznak. Ez a hitelesség és megbízhatóság további fogyasztókat fog bevonzani cégünkhöz, még akkor is, ha erős a konkurencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!