Gazdaság

2016.11.15. 11:59

A hazai mikro- és kisvállalkozások felének még honlapja sincs

Az informatika alkalmazása terén (is) komoly lemaradásban vannak a hazai kis- és középvállalkozások.

B. Kiss László

Miközben zajlik a legújabb ipari forradalom, és rohamosan digitalizálódik a gazdaság, a magyarországi mikro- és kisvállalkozásoknak több mint felének még internetes honlapja sincs.

A móri információs nap résztvevőit a kisváros polgármestere, Fenyves Péter is köszöntötte Fotó: Hrubos Zsolt

A hazai kkv szektor uniós összehasonlításban a sereghajtók között van például az ügyfélkapcsolati rendszerek, vagy a vállalatirányítási rendszerek alkalmazásában – mondta el László Csaba , a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara IKT tanácsadója a „Vállalkozz digitálisan!” elnevezésű program móri információs  napján. A lemaradásról tanúskodó tények mögött több ok is meghúzódik. A kkv szektor tagjai az informatikai fejlesztés helyett inkább a kapacitásbővítésre költenek. Ezen vállalkozások vezetői között számos idősebb ember van, akik idegenkednek az informatikától. És persze közrejátszanak finanszírozási problémák is, hiszen a szektor tőkeellátottsága nem mondható kielégítőnek – sorolta az előadó.

A „Vállalkozz digitálisan!” program, melyet egy konzorcium keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara menedzsel, ezen a helyzeten kíván változtatni. Mégpedig  – más mellett –  ingyenes informatikai audittal, információs napok szervezésével és egy tudástár létrehozásával. Az informatikai fejlesztéseket hamarosan egyébként pályázat is támogatja  – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!