Hírek

2016.11.17. 16:57

A legnagyobbak toplistája- Elismerések a gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek

Évzáró gazdasági konferencia keretében mutatták be csütörtökön a" TOP100+300 2016 - Fejér megye gazdasági értéktára" című kiadványt.

B. Kiss László

Fejér megye gazdaságának legeredményesebb, legkiválóbb cégeit mutatja be a most megjelent toplista.

Gazdasági évzáró konferenciát rendezett csütörtökön a Gazdaság Házában a Pannon Gazdasági Kollégium keretében a Pannon Lapok Társasága és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK). A konferencia alkalmával mutatták be a „TOP 100+300 2016 – Fejér megye gazdasági értéktára” címet viselő kiadványt. A résztvevőket elsőként Elekes András lapigazgató-főszerkesztő köszöntötte, aki azt is elmondta, hogy az évről-évre terjedelmesebb listát közlő kiadvány megjelentetésének immár hagyománya van, és az értéktár – az idén először – a feol.hu-n is elérhető.

 

A díjazottak Kázmér Judit, Kinde Kálmán és Elekes András társaságában Fotó: Koppán Viktor

A gazdasági toplista széles összefogás eredménye – emelte ki Kázmér Judit, a PLT ügyvezetője. A Pannon Lapok Társasága kiadásában megjelent kiadvány az FMKIK, a NAV Fejér Megyei Adóigazgatósága, a KSH Veszprémi Főosztálya és a Fejér Megyei Hírlap együttműködésében készült.

 

A kiadvány több mint toplista, valódi értéktár, a PLT pedig maga is értékteremtő azzal, hogy felvállalta a megjelentetést, és ezáltal elismeri a gazdasági teljesítményeket – fogalmazott Radetzky Jenő, a megyei iparkamara elnöke.

A kiadványt a konferencián méltatta Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója is, aki arról beszélt, hogy köszönet illeti a valódi értéket teremtő vállalkozásokat, melyek munkahelyek tízezreit teremtették meg, adóforintjaikkal pedig a helyi önkormányzatokat is támogatják. A konferencián Menyhárt Róbert, a NAV Fejér Megyei Adó Igazgatóságának vezetője beszédes számokkal érzékeltette, hogy milyen hatalmas gazdasági potenciált képviselnek a kiadványban szereplő négyszázak, melyek közül a legutolsó helyen szereplő cégnek is 642 millió forintra rúgott a nettó árbevétele. Szántó Balázs, a KSH Veszprémi Főosztályának vezetője, a konferencián tartott előadásában a megye gazdaságáról adott áttekintést.

Sipos Éva, a FMKIK főtitkára előadásának legfőbb üzenete az volt, hogy a további növekedés lehetősége az emberi tudásban, a kreativitásban rejlik. Ez a tény felértékeli az oktatás, képzés szerepét. A prioritást érdemlő oktatásnak gyakorlatorientáltnak kell lennie, és abban a jelenleginél lényegesen több gazdálkodónak kell részt vállalnia – húzta alá.

Svéhlik Csaba professzor a munkáltatói márkaépítésről beszélt, amelynek fontos szerep jut abban, hogy adott cég megfelelő munkaerőt találjon.

A konferencián adták át Az év menedzsere, Az év fiatal menedzsere díjat, valamint – most első ízben – a Menedzser életmű díjat is, melyeket a Fejér Megyei Hírlap alapított és a Pannon Gazdasági Kollégium ítélt oda. Az év menedzsere díjat Imre Zita Enikő, a Garzon Bútor Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Az év fiatal menedzsere díjat Simon Zulejka és Simon Péter, a Simon Műanyagfeldolgozó vezetői, a Menedzser életmű díjat pedig Németh László, a Gorsium Coop Kereskedelmi Zrt elnök-vezérigazgatója vehette át.

 

Hazánk egyik legerősebb gazdasága

Dunaújváros  – A Pannon Gazdasági Kollégium keretében tartott gazdasági évzáró konferencián részt vettek a dunaújvárosi vállalkozások vezető képviselői is.

Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke állandó résztvevője ennek a gazdasági fórumnak. Lapunk kérdésére elmondta, Fejér megye gazdasága az ország egyik legerősebb gazdasága, amely lemérhető a beruházások mértékében, a vállalkozások eredményességében, vagy akár a foglalkoztatásban, az adófizetési képességben egyaránt. Nagyon fontos, hogy ezen a fórumon megjelenjenek azok a vállalatvezetők, gazdasági szakemberek, akik ezeket az értékeket létrehozták.

Urbán László a Momert Zrt. vezérigazgatója büszke arra, hogy vállalata az előző üzleti évhez képest előre lépve megközelítőleg 10 százalékos árbevétel-növekedést ért el. Nagy figyelemmel kísérte az előadásokat is, hiszen mindegyik olyan témáról szólt, amely közvetlenül érinti a gazdálkodó szervezeteket.

Tarány Gábor, a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezető igazgatója az idei évben másodszor vett részt ezen a gazdasági fórumon, aki szerint az előadások nagyon jók és érdekesek, gyakorlatiasak és „életszagúak” voltak. Külön gratulál a díjazottaknak, közülük is kiemelve a Simon családot, akiknek egyéni vállalkozóként sikerült négymilliárdos forgalmat realizálniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!