Sport

2016.11.17. 16:55

Megyei I: A presztízs is számít

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a hét égén az utolsó őszi fordulót rendezik. Ez azonban csak papíron igaz, mert az előző kör a rossz időjárás miatt elmaradt, s a tervek szerint a jövő héten játsszák le ezeket a találkozókat.

Bóbics László

Most szombaton Nagykanizsán igazi presztízsmeccset játszanak. A szomszédvár Szepetnek lesz a vendége Gombos Zsolt együttesének.

- Néhány játékos játszott már az egyik és a másik csapatban is, s ez külön pikantériát ad az összecsapásnak - kezdte a kanizsaiak szakvezetője. - Kétségtelen, hogy izgalmas, jó meccsre van kilátás, de mi az ősz végén nem szeretnénk számolgatni, ezért mindkét még hátralévő találkozót szeretnénk megnyerni. Függetlenül attól, hogy mit játszik a Nemesapáti, ott akarunk maradni a szűk élbolyban. Ehhez az átlagosnál jobb teljesítményt kell majd nyújtani együttesünknek, de nem féltem a gárdát, mert az ilyen presztízsmeccsekre amúgy sem kell különösebben feltüzelni a fiúkat. Mindenki tudja, hogy mit várnak tőle a vezetők és a szurkolók.

Az éllovas nemesapátiak (sötétkékben) most már szeretnének az élen is maradni a tavaszig Fotó: Katona Tibor

Cs. Horváth Gábor már az elmúlt hetekben egyértelműen hangoztatta, hogy a Kanizsa elleni találkozó számukra különösen érdekes. Nem készülnek külön, mert a játékosok jól ismerik egymást, ő pedig személy szerint nagyszerű kapcsolatot ápol Gombos Zsolttal. Ezeket persze a hét végén félreteszik, és nem titkolják, hogy meglepetést szeretnének okozni.

Olyan információk is elhangzottak a szurkolók köréből, hogy néhány szepetneki játékos csak azért is meccset játszik, mert voltak páran, akik szerették volna Kanizsán folytatni pályafutásukat, de ez nem realizálódott. Most azt akarják bizonyítani, rossz döntés volt, hogy nem igazolták őket le a dél-zalai város csapatába. Ez csak jót tehet a meccsnek...

Kovács Imre, a nemesapátiak trénere legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, ha már felkapaszkodtak a tabella élére, természetesen ott is szeretnének maradni. Teljesen érthető, hogy a tréner ezt a véleményét nem változtatta meg. Sőt azt sem, hogy a Zalalövő együttese remek csapat, még ha Szentgróton 4-2-re ki is kapott, ami egy cseppet sem téveszti meg őket. Rendkívül fegyelmezett és jó védekezésre képes a Zalalövő TK gárdája, ezért az apátiaknak nagyon koncentráltan, a lehetőségeket kihasználva kell futballozniuk ellenük most vasárnap.

A másik oldalon Vörös István, a lövőiek trénere sem változtatott véleményén, szeretnének jól helytállni. Ahhoz, hogy az élbolyban végezzenek, az utolsó két találkozón pontokat kell szerezniük. Nem titkolta, hogy a bajnokság egyik legjobb csapata lesz szombaton a vendéglátójuk, de a 90 perc alatt nem akarnak udvariaskodni, annak ellenére sem, hogy nagyon tisztelik Kovács Imre gárdáját.

A fentiekből az derül ki, hogy nemcsak Nagykanizsán, hanem Nemesapátiban is rendkívül izgalmas mérkőzés várható. Talán egy picit presztízs is, hiszen Kovács Imre zalalövői, és hosszú időszakon keresztül sikert sikerre halmozott a Zalalövő TK-val is. Most a másik oldalon jeleskedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!