Sport

2016.11.17. 19:15

Hasonló bravúr kell a fehérvári játékosoktól, mint legutóbb Salzburgban

Székesfehérvár - Pénteken ismét jégre lép a jégkorong EBEL-ben a Fehérvár AV19, ezúttal a liga harmadik helyén tanyázó Linz vendégei lesznek a volános fiúk.

Szupkai Gábor

Jól indult a szezon, első négy mérkőzéséből hármat megnyert a Volán. Mindenki reménykedni kezdett, ebből simán meglehet az első hat hely valamelyike. Aztán elkezdett döcögni a szekér, nem jöttek az eredmények. Pontosabban jöttek, de egyáltalán nem kedvezőek. A FAV19 összehozott egy négy, majd öt mérkőzésből álló nyeretlenségi szériát. Ezt követően ismét kezdték kicsit derűsebben látni a helyzetet a játékosok és a szurkolók, hiszen a Ljubljana mérkőzés előtt négy meccsből hármat is megnyert a fehérvári gárda.


Thomas Beauregard (kékben) eddig nagyon jól helyettesíti az eligazolt Adam Courchaine-t Fotó: Molnár Artúr

Kezdődött a Klagenfurt elleni hazai győzelemmel, amely lezárta a zsinórban öt vesztes mérkőzésből álló sorozatot. Majd jött a villachi tűzpárbaj, ahol összesen tizenháromszor találtak a csapatok a kapuba, ám ebből rosszul jött ki a FAV19, mivel ebből csak öt fűződött fehérvári játékos nevéhez. Egy hete pénteken a válogatott szünet után kerekedtek fel ismét a Volán legényei, hogy a közvetlenül előttük álló Dornbirn otthonában viziteljenek. Kellemes emlékekkel, két ponttal és egy szétlövésben aratott diadallal vonulhattak tovább a fehérváriak a vasárnapi salzburgi meccsre. Ahol a ligaelső várta őket, ám egy újabb büntetőkkel elért Volán sikernek köszönhetően a forduló után már csak a ligamásodik jelző járt a Salzburgnak. Úgy tűnt, végre fordult a szerencse, elindultak felfelé a gödörből. Hittük ezt addig, míg az ezer sebből vérző, utolsó helyen álló Ljubljana kedden bevitt egy irgalmatlan gyomrost, és hosszabbításban győzött a Raktár utcában. Benoit Laporte így értékelte a szlovén csapat elleni vereséget:

- Hét védőnk volt és belőlük négyen húsz év körüliek. Úgy gondolom az első három gól elkerülhető lett volna. Hibákat követtünk el, ami abból adódott, hogy ilyen fiatalok a srácok, és még nincs annyi tapasztalatuk, de az első sorunk bármelyik csapat első sora lehetne ebben a ligában. Persze elégedett vagyok a fiúk erőfeszítéseivel, most a szünet után még csak kétszer tudtunk együtt edzeni úgy, hogy mindenki visszatért a válogatottból. Az erőfeszítés látszott, voltak helyzeteink, mint a szezon elején, csak nem sikerült őket befejeznünk, a másik csapat viszont beütötte a helyzeteit. Sok a sérült játékosunk is, szóval jobban kell majd figyelnünk a védekezésre a következő hetekben - mondta a vezetőedző.

Pénteken 19.15-kor újra egy élcsapat, a Linz otthonában lép jégre a Volán. Az osztrákok szinte tökéletes ellentétei a FAV19-nek. Míg a Volán hétszer győzött és tizenkétszer kikapott, a Linz mindössze hatszor kapott ki és tizenhárom alkalommal aratott diadalt. Hajszál híján kétszer annyi pontjuk van az osztrákoknak, a gólkülönbségük +16, míg a Fehérvárnak, -18. A Linz legutóbbi tizenkét mérkőzésén mindig lőtt gólt emberelőnyből, a Volánnak ez eddig összesen tízszer sikerült. A statisztikák tehát nem a Fehérvár mellett szólnak, de így utaztak el a fiúk a Dornbirn és a Salzburg ellen is. Ráadásul a számok még sosem nyertek meg egyetlen meccset sem. A volános fiúk viszont képesek erre!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!