Sport

2016.11.18. 19:20

A Vasas érkezik- Az újoncot fogadja az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - Az újonc Vasas kosárcsapata érkezik a Gáz utcai csarnokba. A meccs szombaton, 19 órakor kezdődik.

Horog László

Az utolsó előtti látogat a másodikhoz. Az újonc piros-kékek a 13. helyet foglalják el a tabellán, egy győzelem mellett öt vereséget számlálnak, mindössze a másik fővárosi egylet, a MAFC rendelkezik náluk rosszabb mutatóval, ők 1-6-os mérleggel várják a folytatást. Az Alba Fehérvár fordított sormintával rendelkezik, a 2. helyen tanyázó kék-fehérek eddig bajnoki találkozójukat különösebb gond nélkül megnyerték, pusztán Sopronban szenvedtek szoros vereséget. A Vasas egyetlen sikerét a tabellát záró egyetemisták ellen aratta, a 4. fordulóban 93-85-re győztek Sárosi Bulcsú tanítványai. A szakvezető pontosan tudja, túl sok jóra nem számíthatnak a lendületben levő, a hét közben, az Európa Kupában, Belgiumban is diadalmaskodó székesfehérváriak otthonában.


Winston Shepard (7-es mezben) hasznos tagja a fehérváriaknak Fotó: Koppán Viktor

Az Alba Fehérvár másod-edzője, Góbi Henrik érthetően biztos hazai sikert remél.

- Egyértelműen mi vagyunk a találkozó esélyesei. A csapat jó formában van, hazai pályán és a FIBA Europe Cup mérkőzéseit is megnyertük az utóbbi hetekben, érthetően szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

A Vasas alacsonyabb szerkezetű csapat, gyorsak, támadásaikat korán befejezik amerikai irányító, a korábban Szolnokon és Nyíregyházán is megforduló Ronnie Taylor vezetésével. Rutinos játékos még Horváth Ákos, aki évekkel ezelőtt az Alba együttesében is pattogtatott.

A székesfehérváriaknál Luka Markovic vádlisérülése már a múlté, biztosan pályára lép, ellenben Lóránt Péter és Bradford Burgess játéka kérdéses. Előbbi - bár szerdán, Brüsszelben vállalta a játékot -, a combját fájlalja továbbra is, Burgess pedig a vádlijával bajlódik. Utóbbi a belga fővárosban a padról jól szállt be a meccsbe, azonban fájdalmat érzett, ezért a találkozót nem tudta befejezni. a péntek dél-előtti tréninget kihagyták, a szombati, átmozgató gyakorlás után születik döntés, pályára lépnek, vagy nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!