Sport

2016.11.21. 20:55

Egy félidő jó volt - A bajnok Győrtől kapott ki a HVSE

Győr - Az NB I-es futsalbajnokság 9. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE a bajnoki címvédő, listavezető Győr vendégeként kapott ki.

Tóth Gábor

Rába ETO Győr-Swietelsky-Haladás VSE 7-2 (1-0). - Győr, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Futó (Török).
Győr: Matkovics - Juanra, Dávid, Constantino, Ramos. Csere: Moura, Harnisch, Leandrinho, Seidler, Bognár, Sáhó, Vas. Edző: Marcos Angulo.
HVSE: Tyukász - Öreglaki, Hegyesi, Horváth P., Gyurcsányi. Csere: Matyi (kapus), Sipos, Vidák, Rácz, Németh E., Halmos M., Becsik, Hajmási. Megbízott edzők: Pálmay Tamás, Bánfalvi Zsolt.
Gól: Constantino 3 (2., 21., 30.), Moura 3 (23., 25., 31.), Bognár (33.), ill. Hegyesi (36.), Öreglaki (40.).
Kiállítva: Halmos (28.).

Öreglaki Norbert ismét remek teljesítménnyel rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

A találkozót a szombathelyiek kezdték jobban, Hegyesi a 10. másodpercben (!) óriási ziccerben rontott. És a folytatásban is lendületben maradt a HVSE. Kellett kis idő, mire a meglepett házigazda rendezte a sorait - hogy aztán egy szerencsés, lábak között, alatt besurranó átlövésből vezetést szerezzen. A folytatásban nagy iramot diktáltak, kiélezett meccset vívtak a felek. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Nem ijedt meg esélyesebb ellenfelétől a felszabadultan, motiváltan futballozó Haladás. A Győr, bár bizonyára szerette volna, az első félidőben nem tudta eldönteni a mérkőzést. Fordulás után viszont egy szögletet gyorsan gólra váltott az ETO - ismét szerencsés körülmények közepette. Ez a találat megfogta a szombathelyieket, amit kihasznált a Győr, és eldöntötte a mérkőzés sorsát (31. perc: 6-0). Rendezte ugyan a sorait a HVSE, de már későn. Ha a Haladás pontosabb a kapu
előtt, sokkal szorosabb eredmény is összejöhetett volna.

Pálmay Tamás: - Az első félidőben remekül tartottuk magunkat, négy-öt százszázalékos ziccert is kihagytunk, jól futballoztunk. A szerencsés második gólja után viszont átvette az irányítást a Győr, és meg kellett hajolnunk a nagyobb tudás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!