Gazdaság

2016.11.23. 19:30

Kevés a munkanélküli, de roppant nehéz őket "megmozdítani"

Fejér megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési fórum alakult szerdán a megyeházán.

Klecska Ernő

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, két konzorciumi partner együttműködésével egy sikeres uniós pályázaton vannak túl. Több mint 1,3 milliárd forintot sikerült elnyerni arra, hogy a megye foglalkoztatási helyzetén javítsanak, a gazdaságfejlesztéssel a hátrányos helyzetű térségeknek segítséget tudjanak nyújtani és kiegyensúlyozottabb foglalkoztatási helyzetet teremtsenek Fejér megyében. A Fejér Megyei Kormányhivatal adatai szerint fordulat állt be a megyei munkaerő-piaci folyamatokban - hangzott el.

- Bár a paktum Fejér megye egészére terjed ki, de lesznek olyan járások és célcsoportok, amelyek a munkaerő-piaci helyzetük miatt fokozottabb támogatásban fognak majd részesülni abból a célból, hogy a megye kétarcúságát csökkentsék a déli térség felzárkóztatásával. A Fejér Megyei Önkormányzat feladatai döntően a projektmenedzsment feladatok ellátására, a paktumiroda működtetésére, a helyi gazdaságfejlesztési tevékenységek ösztönzésére, valamint a kommunikációs feladatok ellátására terjednek ki - hangsúlyozta Molnár Krisztián.

Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében a paktum társadalompolitikai súlyát és szerepét, valamint a gazdaságfejlesztés fontosságát hangsúlyozta.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke a partnerség jelentőségét emelte ki. Elmondta, hogy az Echo Innovációs Műhely már régóta eredményes stratégiai partnerként dolgozik együtt a megyei és több települési önkormányzattal, a kormányhivatallal, illetve a megyei kereskedelmi és iparkamarával.

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője Fejér megye munkaerő-piaci helyzetéről, a paktum projektről Kigyóssy Gábor, a Fejér megyei önkormányzati hivatal projektmenedzsere tartott előadást.

A programban egy nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást is elősegítő program valósul meg. Ennek egyik központi elemeként, az előkészítési szakaszban tegnap megalakult a megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési fórum a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A konzorciumi partnerek azt vállalták, hogy ez idő alatt 863 fő vesz részt különféle munkaerő-piaci programokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!