Sport

2016.12.03. 09:49

Méretes aligátor-harapás a Fedett Uszodában

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 11. fordulójában közel telt ház előtt az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 13-7-re legyőzte a Dunakanyar Waterpolo együttesét.

Pum András

OB I/B., 11 forduló

AVUS-Dunakanyar Waterpolo 13-7 (3-0, 3-2, 1-2, 6-3 ). Szombathely, Fedett Uszoda, 300 néző.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 2, Karácsonyi, Kutasi 3, Takács 3, Cvetic, Kurucz 2. Csere: Juhász 1, Baranyai, Doma, Sági 1, Polcsik 1, Galambos, Tátrai. Edző: Matajsz Márk.

I. NEGYED

Hosszú idő után szinte teljesen megtelt a szépen felújított Fedett Uszoda, mintegy 300-an jöttek ki szorítani az aligátoroknak. Jól indult a mérkőzés, a szombathelyiek hozták el a labdát és bő fél perc elteltével Kutasi Rómeó bombázott a jobb sarokba (1-0). Hasonlóan jól folytatódott a meccs, három és fél perc elteltével Petrovszky büntetőjét Kovács Barnabás hárította! Jött a válasz: Kutasi éles szögből, balról megint a jobb sarkot választotta (2-0). Aztán ismét Kovács következett, a fiatal kapus ezúttal Szabó Péter büntetőjének parancsolt megálljt. Nem úgy a másik oldalon az ellenfél kapusa, Takács Kristóf lövése csúszott be a hónalja alatt (3-0). Máris eldőlt a meccs? A szombathelyiek remekül védekeztek, a vendégek erejéből csak kapufákra tellett. Az első negyed védekezése szenzációsra sikerült, a szombathelyiek gólt sem kaptak.

II. NEGYED

A hangulatot pedig Stojadinov Nikola generálta, aki egy hatalmas dobot püfölte igyekezett buzdításra bírni az amúgy sem alvó közönséget. Góllal indította a negyedet az AVUS, Takács pókhálózta ki a bal felsőt (4-0). Rövidesen Takács duplázott, már öttel hasítottak a vízben az aligátorok. Aztán 12 percnyi játékidő után a Dunakanyar megszerezte első találatát, Szabó Péter szépített (5-1). Majd a másik oldalon Juhász trafálta telibe a bal kapufát. Ám ez sem jelentett problémát, hiszen a szombathelyiek – ha nem is olyan szinten mint az első negyedben – uralták a meccset. Hajmási kapott centerben egy átadást, majd a kapus szeme közé helyezett (6-1). Fél perc volt hátra, amikor Eged faragott cseppet a különbségen (6-2). Az első negyedben parádézott az AVUS, a másodikban „csak” nagyon jól vízilabdázott. A védekezése viszont mindkettőben elsőrangú volt.

III. NEGYED

Szávay találatával 6-3-ra alakult az eredményt. Kutasi Rómeó gólja jókor érkezett, mielőtt még a vendégek elhitték volna, hogy lehet keresnivalójuk (7-3). Ettől függetlenül mégiscsak elhitték: Szabó Péter lövése talált utat a hálóba (7-4). A szurkolók érezték, hogy kell a segítség, fülsiketítő buzdításba kezdtek. Kicsit ugyanis megült az AVUS hajója. Aztán Kovács hárított büntetőt, nagyon kellett! Háromból három ötméteres védett a fiatal kapus! Noha ebben a periódusban kimaradtak a szombathelyi helyzetek, a szentendrei támadásokat remekül hatástalanították a vasiak, így nem csökkent a háromgólos különbség sem.

Kutasi Rómeó remekül játszott, három gólt szerzett

IV. NEGYED

Kurucz Barnabás talált a kapuba: már 8-4 ide! Aztán Hajmási kapott labdát a jobb szélen, és éles szögből profin emelt a hosszú, jobb sarokba (9-4). Egyre-másra érkeztek a fiatal szombathelyi játékosok, akik egytől-egyig remekül szálltak a meccsbe.  Cvetic ziccerből a felső kapufát forgácsolta szét, de mivel a másik oldalon egy ejtés után szintén a felső lécről jött ki a labda, továbbra is öt gól előnnyel száguldott az AVUS. Kovács védett egy közeli lövést, a lefordulásból Kurucz szerzett gólt: 10-4! Három perccel a vége előtt Gönczy góljával 10-5-re alakul a találkozó eredménye. Aztán egy remek Hajmási bejátszást követően Polcsik húzta centerből a hálóba a labdát (11-5). Tislér is feliratkozott a góllövőlistára (11-6). Sági is hasonlóan tett: 12-6. A hajrában Juhász is megszerezte első gólját, egy mutatós emeléssel mattolta Királyt (13-6). Az utolsó másodpercekben szépített a vendéggárda, de ez már nem osztott-szorzott: 13-7 a vége!

- Nagyon jól indult a mérkőzés, az első másfél negyeddel abszolút elégedett vagyok és az utolsó négy-öt percben pedig remekül helytálltak a fiatalok – mondta Matajsz Márk. – A köztes két negyedd viszont nagyon nem tetszett, 4-0 után elkényelmesedtünk, noha keményen kidolgoztuk a helyzeteket, ki is hagytuk őket, ilyen hibákat nem lehet megengedni, mert könnyen baj lehet belőle. De bíztam aban, hogy az erőnlétünkkel nem lesz gond - nyilván a hibákban közrejátszott, hogy ezen a meccsen tértünk vissza a Fedett Uszodába, ami így nekünk is kicsit idegen környezet volt. Próbáltam a csapatot forgatni, frissíteni, bátran nyúltam a fiatalokhoz, akik megállták a helyüket. Kovács Barnabás pedig remekül helyettesítette Horváth Alexet. Összességében azt mondhatom, hogy a védekezés nagyon jól működött, a középső szakaszban voltak hullámvölgyek, ezeket kell kijavítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!