f1

2016.12.03. 11:03

Wolff szerint bátor döntést hozott Rosberg

Toto Wolff gratulált a német versenyző bátor döntéséhez, miután Rosberg pénteken mindenkit sokkolt bejelentésével.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Mercedes újdonsült világbajnoka az FIA díjátadó gálája előtt bejelentette, jövőre visszavonul a Forma-1-ből, azután, hogy idén megszerezte a világbajnoki címet. Rosberg az elmúlt hét szezonját a német istállónál töltötte, ez idő alatt 23 győzelmet és 30 pole pozíciót sikerült megszereznie.

„Ez egy nagyon bátor döntés Nico részéről, ami bizonyítja, mennyire erős karakter.” – fogalmazott Toto Wolff. „Úgy döntött, a csúcson hagyja abba, miután elérte gyermekkori álmát. Természetesen azonnal elfogadtam a döntését.”

„Lehetetlen egy személyt pár szóban jellemezni, de Nico különleges kombinációja a tehetségnek és a harci szellemnek, melyeknek köszönhetően elérte céljait. Sok ember gondolta, hogy csak azért lehet itt, mert az apja világbajnok. Én viszont azt gondolom, így sokkal nagyobb kihívás volt elérnie ezt a címet – hiszen az elvárások és a nyomás így nagyobb volt a vállán.”

Wolff kiemelte, lenyűgöző volt látni, hogy a német azután is így küzdött, miután több alkalommal alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben.

„Nico könyörtelen versenyző. A nehéz időkben sem adta fel, sőt, a kudarcok is megerősítették, és harciasabbá tették. 2010 óta velünk van, és rengeteget köszönhetünk neki. Csak annyit tudunk mondani neki, hogy köszönjük. Nélküle nem tarthatnánk itt. Remekül helyt állt Michael és Lewis mellett is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!