Életmód

2016.12.04. 20:42

Ha tehetjük, együnk minél több körtét!

Azt tudta, hogy egy darab közepes méretű körtével feltöltheti szervezetének napi vitaminkészletét?

Napló információ

Az őszi és téli szezon beköszöntével a boltok polcain újra egyre több helyen látjuk felbukkanni az időszak egyik kedvenc gyümölcsét: a körtét. Ha nincs sok időnk, de szeretnénk szervezetünket ellátni a megfelelő napi vitamindózissal, fogyasszunk belőle.A körtének nagyon magas az ásványianyag-tartalma, ezért - főleg a hűvös időben - érdemes minél többet ennünk belőle, hogy megelőzzük a betegségeket.Sokoldalú gyümölcs, hiszen van benne C-vitamin, kalcium, foszfor, magnézium, valamint jelentős rosttartalommal bír. Kifejezetten ajánlott vese- és gyomorelégtelenségben szenvedők számára, gyulladásos betegségek, illetve a légutak és az emésztési problémák kezelésére is jó hatással van.

Aromás, lédús, az őszi–téli időszak egyik kedvenc gyümölcse a körte Fotó: shutterstock.com

Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy a körte hasson az egész testre. Aromás, kellemes ízű gyümölcs, kitűnő vértisztító és idegerősítő gyógynövény is. A nyersen, frissen fogyasztott körte jó hatással van az agyműködésre, megerőltető szellemi munkát végzőknek naponta való fogyasztása javasolható.Sok gyümölcs hiába jótékony hatású, azonban a cukorbetegségben küzdőknek nem mindegy, hogy melyiket milyen mennyiségben eszik. A körte viszont pont az egyik olyan gyümölcs, amit még ők is nyugodtan fogyaszthatnak.Nyersen is finom, de párolt formában bizonyos húsételek kellemes kiegészítője. Sok jótékony hatása mellett azt is fontos kiemelni, hogy a legalább fél óráig főzött körte levével kiválthatjuk például az energiaitalokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!