Sport

2016.12.05. 21:39

Váratlan vereség a nyitányon

Zalaegerszeg - Csehország ellen kezdte meg Európa-bajnoki szereplését tegnap este Svédországban a magyar női kézilabda-válogatott.

Zalai Hírlap

Malmőben papíron kötelező győzelem várt Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapatára, hiszen a felek korábban 14 alkalommal találkoztak, és mindig a magyarok nyertek.

Ehhez képest...Csehország-Magyar-ország 27-22 (13-10)A magyar csapat idegesen kezdett, az ellenfél pedig az első pillanattól vezetett.

A védekezés még csak-csak rendben volt, ám támadásban nem találta a csapat a megfelelő megoldásokat, és igen kevés gólt szerzett. Feltűnő volt még, hogy a magyarok gyakran kerültek emberhátrányba.Fordulás után összekapta magát, és először (14-13), majd másodszor (18-17) vezetett a találkozón a magyar csapat.

Ám a hajrában újra csak jött a korábbi elbizonytalanodás... A folytatásban szerdán Dánia, pénteken pedig Montenegró vár még a csoportban a mieinkre, a továbbjutáshoz egy találkozót minimum nyerni kell, de lehet, hogy az sem lesz elég.

Mérkőzésvégi tévés nyilatkozatában Kim Rasmussen magára vállalta a felelősséget a vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!