Sport

2016.12.05. 21:40

A kézilabda Európa-bajnokság nyitányán a csehek öt góllal győztek le minket

Malmö - Hétfőn este bemutatkozott a svédországi kontinenstornán a magyar női kézilabda-válogatott. A csehek elleni meccs fájó vereséggel végződött.

Gallai Péter

Hétfőn délelőtt jó hangulatú edzésen lakta be az Eb csoportmérkőzéseinek otthont adó Isstadion küzdőterét a magyar válogatott. A pálya talaja ugyan nem a legsimább, és néhol furcsán keskeny a vonalazás is, de mindez nem zavarta meg a mieinket abban, hogy gyakoroljanak egy sort. Majd este már élesben léptek ugyanitt pályára a csehek ellen, akikkel szemben eddig tökéletes volt az örökmérleg, mind a tizennégy találkozót megnyertük. Sajnos a legrosszabbkor jött az első kudarc. Öröm az ürömben, hogy a Dunaújvárosi Kohász kezdőként pályára lépő játékosa, Kovács Anna hét gólig jutott, de elöl egymaga kevés volt az üdvösséghez a második félidőben.

A kép csalóka, nem a fehér mezes csehek hasaltak el hétfőn...  Fotó: KMSZ/Kovács Anikó

Magyarország - Csehország

22-27 (10-13)

Magyarország: Kiss É. - Bódi 1, Kovács A. 7, Görbicz 2, Kisfaludy 3, Klivinyi 4, Erdősi 1. Csere: Janurik (kapus), Szekeres, Triscsuk 1, Hornyák D. 1, Mészáros R., Lukács V. 1, Schatzl 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Kim Rasmussen a találkozót közvetítő M4 Sportnak a lefújás után elmondta, az új játékosok beépítése nem mentség az első félidei produkcióra, a második felvonásban pedig csak egy ideig működött a játék felgyorsítása.

- Stresszes, bizonytalan és időnként passzív volt a csapat, a kihagyott helyzeteket pedig megbüntették a csehek. Az én felelősségem ez a vereség, most előre kell lépni, és meg kell nyerni a következő találkozókat -- fogalmazott. Szerdán a dánok következnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!