Sport

2016.12.06. 17:35

Sikeres évzáró - Egy ezüst- és két bronzérmet szereztek

Győr - Három versenyző képviselte Fejér megyét a szabadfogású birkózók diák országos bajnokságán, ráadásul mindhárman éremmel zárták az évet.

Ferencz Balázs

A győri szezonzárón a 13-14 éves birkózók léptek szőnyegre. Az országos bajnokságon a válogatókon legjobban szereplő 16 versenyző küzdhetett. A megyéből csak a Honvéd Szondi SE két sportolója, valamint a Dunaferr SE egy versenyzője verekedte magát a legjobbak közé.

Gerencsér Erik (H. Szondi) a 85 kg felettiek mezőnyében az elődöntőig gond nélkül vette az akadályokat, de ott nagy riválisával, a ferencvárosi Adamecz Tiborral találkozott. Erik jól ismerte ellenfelét, és tudta, hogy hihetetlen fizikuma ellen csak technikával élhet. A taktika sikerrel működött is, Gerencsér már 8-0 arányban vezetett (csak 2 pont hiányzott a technikai tushoz), de a folyamatos akciók felőrölték erejét, s pár másodperccel a meccs vége előtt belement egy rizikós fogásba, amelyből két vállra került, győzött a később címét is megvédő Adamecz.

Mátyási Máté (b), Gerencsér Erik és Sallai Sándor, az érmesek Fotó: Honvéd Szondi SE

A bronzmérkőzést másfél perc alatt eldöntötte a fehérvári fiú, így bronzérmes lett. 69 kg-ban mindkét megyei birkózó ugyanattól a pesterzsébeti Kekenj Norberttől (ESMTK) kapott ki, akin az egész verseny alatt csak Mátyási Máté (H. Szondi) tudott egyáltalán pontot csinálni. Sallai Sándor (Dunaferr SE) két nagy fölényben megnyert meccset követően döntőt birkózhatott, s végül ezüstérmes lett. Mátyási Máté már az első meccsén összekerült a mezőnyből kimagasló későbbi bajnok ESMTK-s
fiúval, de a vigaszágon menetelve a bronzéremig jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!