Sport

2016.12.06. 19:08

ZTE KK: nem volt könnyű nyerni az újonc ellen

Budapest – A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolták kedden este a fővárosban. A Zalakerámia-ZTE KK az újonc Vasas vendége volt és igencsak megizzadt a sikerért, de kiharcolta azt.

Kerkai Attila

Vasas Budapest – Zalakerámia-ZTE KK  87-96 (20-19, 23-31, 23-26, 11-20)

Budapest, Sport 11 Sportcentrum, 300 néző. Jv.:  Pálla, Ádám J.,  Goda.

Vasas: Taylor 26/9, Horváth Á. 12/6, Garamvölgyi 2, Thompson 9, Pacher 27/12. Csere: Katona 6/3, Moravcsik, Andrássy 4/3.  Vezetőedző: Sárosi Bulcsú.

ZTE KK: Ubilla 12/3, Norfleet 26/12, Benke 12/6, Szabó Zs. 8/6, Drungilas 7/3. Csere: Mohácsi 13/6, Kerpel-Fronius 15/9.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kiállítva: Drungilas (35.)

Már az első percben elromlott a csarnok időmérő berendezése, így kényszerszünetet rendelt el a zsűriasztal, a csapatok pedig újra melegíteni kezdtek... Hét perc után folytatódott a találkozó, a legnagyobb izgalmat Thompson és Drungilas összeszólalkozása jelentette az első percek után, amiért a Vasas légiósa technikait kapott (5-10).

Az egerszegiek vezethettek volna jobban is, de gyengén dobtak, így a Vasas fordított (18-16). Bencze Tamás időt kért, de igazából ez sem segített:  csapata kizökkenthető volt ritmusából és erre  a Vasas nagyon jól érzett rá. A második negyedben viszont már egyre többször tudta megjátszani saját figuráit a ZTE KK, ami újra vezetést eredményezett számára (25-30).

Érdekes módon erre a negyedre is jutott egy „párbaj”:  Mohácsi és Andrássy vitáztak össze, a zalai  fiú kapott sportszerűtlent. Pedig nem volt ennyire kemény meccs, ám  a Vasas csapata valóban eltökéltnek tűnt, hogy meglepje a ZTE-t. Egy alkalommal még Taylor is beállt a zalaiak közé, amikor Bencze Tamás magához hívta övéit, hátha elcsíp valami hasznos információt... Az egerszegiek vezettek (43-50), hiszen feljavult a dobószázalékuk.

A szünetben a levonuló Pacher  a ZTE-t elkísérő szurkolókon kérte számon, hogy korábban nem éppen hízelgő kontextusban  emlegették a nevét, végül  a biztonságiaknak kellett közbe lépniük.

Hogy ne legyen egyszerű ez a mérkőzés:  szünet után,  amikor elléphetett volna a ZTE KK (46-55), Drungilas kapott technikait. Norfleet sorozatban dobott három triplája viszont nagyon jól jött a zalaiaknak, de a  Vasas nem szakadt le, úgyhogy tartogatott még ez a mérkőzés izgalmakat (61-68).

Az egerszegiek szempontjából fontos volt, hogy  néhány pontos távolival – Kerpel-Fronius járt  az élen ebben -  stabilizálni tudták előnyüket, így tízpontos előnnyel várhatta a ZTE KK az utolsó negyedet (66-76). A Vasas semmit nem adott fel, a sokat „szidott” Pacher dobott triplát és a hazaiak mindent bevetettek, hogy meglepjék a ZTE-t. Bencze Tamás 73-79-nél időt kért és  igencsak ideges hangulatú eligazítás volt ez.

Aztán Pacher és Drungilas kemény összecsapása  után a zalai center megkapta a második technikait is, így kiállították. Nehéz helyzetbe került így a ZTE KK, de   éppen annyival jobb csapat a Vasasnál, hogy meg tudja nyerni  az ilyen találkozókat. A hajrában ugyanis lényegesebben higgadtabb maradt és megnyerte ezt az igencsak ideges hangulatú találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!