Hírek

2016.12.07. 10:30

Mentési eszközöket hozott a Mikulás Lövőre

Lövő – Nagyszabású gyűjtés zajlott az ősz folyamán a lövői mentőállomás javára. A befolyt pénzből vásárolt eszközöket december első hétvégéjén, az adventi vásár kezdete előtt adták át a mentődolgozóknak.

Tersztyánszky Krisztina

A 14 évvel ezelőtt létrehozott lövői mentőállomás dolgozói a 84-es főút lövői, immáron lámpás kereszteződéséhez közel, stratégiai fontosságú helyen teljesítik szolgálatukat. Mentőgépkocsijaik jól felszereltek, az alapellátáshoz szükséges kellékeken kívül defibrillátort, TTEKG berendezést, monitort is használhatnak a vonulásokon. Ennek ellenére az eszközállomány korszerűsítésére mindig szükség van, hogy a betegek ellátása, mozgatása, mentése gördülékenyebb legyen.

Hollósi Gábor, Lövő polgármestere, Racskay István mentőállomás-vezető, Derdák Dávid, Zákány Róbert, Balics Tamás, Lágler Éva, dr. Lórántfy Mária orvos-igazgató
Fotó: Lövői SzKK

A helyi szolgáltató és kulturális központ az ősszel adománygyűjtésbe kezdett a mentők javára. Erre a célra fordították az október 8-án megrendezett Tökfesztiválon gyűjtött adományokat, és megkeresték az ellátási körhöz tartozó települések önkormányzatait is. A közel 1,2 millió forintból a szakemberek által összeállított igények alapján a mentési munkát megkönnyítő, életmentő eszközöket vásároltak. A mentőállomáson tartották meg az ünnepélyes átadást, amelyen részt vett dr. Lórántfy Mária orvosigazgató asszony is. Beszédében példaértékűnek nevezte az önzetlen segítséget, megköszönte a szolgáltató és kulturális központ munkatársainak a kezdeményezést és a gyűjtés lebonyolítását. Köszönetét fejezte ki az összes adakozó magánszemélynek, cégnek és önkormányzatnak, nem utolsó sorban pedig a mentős kollégáknak, mindennapi munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!