f1

2016.12.10. 17:34

Három név szerepel a Mercedes listáján

Egyre nagyobb az esély Wehrlein szerződéskötésére.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Miután Nico Rosberg jövőre visszavonul, azonnal elkezdődtek a találgatások, ki kapja meg a jelenleg legkeresettebb ülést 2017-ben.
A legtöbben Fernando Alonso szerződtetését várják. Flavio Briatore azonban elmondta, erre nem lát sok esélyt.

„Az emberek mindig azonnal Fernandora gondolnak, amikor egy jó ülés szabadul fel.” – fogalmazott Briatore, aki még mindig a spanyol menedzsmentjének tagja.

„Szerződésünk van, és ezt tiszteletben fogjuk tartani.”

A korábbi F1-es, Marc Surer így nyilatkozott az ügyben: „Lehet, hogy van olyan lehetőség a szerződésében, hogy kiszállhat. A menedzsment azonban egyértelműen tagadja, hogy Fernando elhagyná a McLarent.”

A spanyol sportnapilap, a Marca egy Mercedes közeli forrásra hivatkozva azt írta, Pascal Wehrlein a legnagyobb esélyese Rosberg ülésének.

„Ez Hamilton kérése volt, aki egyértelműen elmondta, nem akar maga mellé top pilótát.” – idézték a forrást.

Korábban Toto Wolff viszont azt mondta, a brit világbajnoknak nem lesz döntő beleszólása a választásba.

„Jelenleg már csak három név szerepel a listánkon. Kevés időnk van, de bátor döntést kell hoznunk.” – fogalmazott Wolff.

Roger Benoit, svájci tudósító szerint Bottas, Alonso és Wehrlein neve szerepel a listán, azonban a Mercedes főnöke korábban tagadta, hogy a finnt elhoznák a Williamstől.

A Mercedes terve az volt, hogy Wehrlein még pár évig marad egy középcsapatnál, fejlődik, tapasztalatokat gyűjt, és ezután kerül be a fő csapathoz. Rosberg bejelentése viszont alaposan felbolygatta a pilótapiacot, a világbajnoki címvédő csapat előtt pedig komoly döntés áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!