Sport

2016.12.10. 19:28

A Szeged szorongatott, de vereséget szenvedett a tovább menetelő fehérvári kosarasoktól

Szeged – Folytatta remeklését az Alba. A tabella első helyezettje látogatott a hetedikhez, a Fehérvár Szegedről is elhozta pontokat, 89-84-re győzött.

Horog László

A házigazdák 4-3-as, kimondottan dicséretes mérleggel várták a fehérvári listavezetőt, utóbbiak a szezonban mindössze egy bajnokin hibáztak, Sopronban, a többi meccset különösebb gond nélkül hozták, legutóbb a bajnok Szolnok gyűrték le Dzunic Branislav legényei. A csongrádi nagyvárosba is érthetően győzelmi szándékkal utaztak. Az első pontokat a hazaiak kulcsfigurája, Lilov dobta középtávolról, erre Taylor válaszolt, majd Lóránt triplájával már a látogatók vezettek, akik a folytatásban is domináltak, Farr, majd Markovic és Shepard is beszállt a pontgyűjtésbe, ahogy múltak a percek, úgy lépett el egyre jobban az Alba.

Az első negyed végén 12-20 állt a táblán, a második periódusban Boltic révén araszolt előre az SZTE, ezt a negyedet meg is nyerték, két ponttal, de félidőben a fehérváriak álltak jobban, 42-36-ra vezettek, ami meg is felelt a játék képének. A második félidőt Ciric duplája nyitotta, de Farr távoli pontjaival hűtötte a hazai kedélyeket.  Vezetett a Fehérvár, de Boltic ziccerével közel került a Szeged, 52-55-re jöttek a házigazdák.  Végig ott loholtak a bajnokesélyes nyakában, nem adták fel egyetlen pillanatra sem. A záró etapot megelőzően 64-69 állt az eredményjelzőn, a hazaiak a folytatásban Lilov pontjaival kerültek ismét lőtávolon belülre. Azonban megint a fehérváriak pillanatai következtek, akik a döntő helyzetekben biztosabb kézzel tüzeltek, megérdemelten hozták el a pontokat a Tisza-partról. Sikerük értékét növeli, hogy nem sok gárda távozik majd győztesen a Dél-Alföldről.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Alba Fehérvár 84-89 (12-20,24-22,28-27,20-20)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1400 néző, vezette: Földházi T., Hegedüs T., Balogh Gy. (Valovics I.).

Szeged: Boltic 15, Lilov 20/6, Ciric 17/6, Juhos 6, Sulovic 12. Csere: Révész 8, Wirth 6/6, Vágvölgyi -. Edző: Mikola Lazic

Alba: Edwars 11/3, Taylor 8/3, Shepard 17, Lóránt 13/6, Keller Á. -. Csere: Farr 16/6, Markovics 16/6, Tóth P. 6/6, Filipovics 2, Keller I. -. Edző: Dzunic Branislav

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!