Életmód

2016.12.11. 17:55

Egészséges terméket karácsonyra

Kovácsné Csóka Bernadett kereskedő szerint manapság egyre többen az egészségre voksolnak a karácsonyi ajándékok vásárlása közben is. Vásárolhatunk számos olyan dolgot ajándékba, amely segíthet megőrizni családtagjaink egészségét.

Tóth B. Zsuzsa

A fájós testrészek masszírozásához népszerű például a több gyógynövénnyel készülő mesterbalzsam, de sokan keresik a perui kovaföldet is. A férfiak is egyre jobban figyelnek már egészségükre, tökmagolajjal lephetjük meg őket, a hidegen sajtolt olajok egyébként is népszerűek. Köztük egyebek mellett a lenmagolaj, amely az élet elixírjeként ismert, a mákolaj a csontritkulással küszködőknek segíthet, és egészséges a szőlőmagolaj. Az erősebb nem ajándéka lehet a prosztatatea. A cukorbetegeknek szintén vásárolhatunk teát, a cukortea jó választás lehet az ajándék mellé. A gyógyteák között van a hasnyálmirigy-problémákkal küszködőknek készült keverék. A teákat, kávét kedvelőket meglephetjük klasszikus teákkal és gyümölcstea-keverékekkel, de a különleges gyógygombás teákkal, kávékkal szintén örömet szerezhetünk.

Kovácsné Csóka Bernadett kereskedő egészséges árukat ajánl
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

A C-vitamin, a megfázásra javasolt gyógyfüves készítmények jól jönnek egyébként is télen, és jó, ha van a kéznél otthon a például égési sebekre, de torokfájásra is kiváló aloe verából. Finomak a gyümölcs- és zöldséglevek, meglepetést szerezhetünk egy üveg mézzel. A pajzsmirigy-problémákra panaszkodóknak vásárolhatunk jódaquát, a cukrosoknak pedig édesítő hatású készítményeket. Keresett manapság a szőlőmagőrlemény, köhögésre lándzsás útifüvet vásárolhatunk, a stresszeseket pedig megnyugtatja az orbáncfű. Sokan kénytelenek gluténmentes diéta szerint étkezni, számukra adhatunk ajándékba olyan csomagot, amely például nekik való tésztát, lisztet, zsemlemorzsát tartalmaz. A paleotáplálkozás híveit ugyancsak meglephetjük személyre szóló, hasonló ajándékkal. Különleges magliszteket is vehetünk, sárgaborsóból, mandulából, tökmagból, gesztenyéből is készül liszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!