Életmód

2016.12.14. 19:30

Érezd mindig jól magad!

Pápa - Életvezetési tanácsokkal állt az érdeklődők elé a Jókai Mór Városi Könyvtárban a pápai származású Kocsis Ilona, aki életfilozófiájának alaptételeit és a gyakorlati megvalósításhoz szükséges iránymutatókat foglalta össze Hogyan? Érezd magad jól! - Harmóniában a mindenséggel című előadásában, illet-ve könyvében.

Molnár Tímea

Senki nem mondhatja meg nekem, hogyan érezzem magam jól, de ha tudom, hol vannak vagy hol lehetnek a buktatók, nyert helyzetben is lehetek. Viszont a felismeréstől a javításig az utat nekem kell bejárnom - vallja Kocsis Ilona.

Mivel világunkban minden egyes ember egyedi, ezért minden egyes ember számára egyedi a válasz is arra, hogyan érezheti jól magát a bőrében. Vagyis minden egyes ember felelőséggel tartozik a saját életéért, a saját jól- létéért , minden téren, testi, lelki és szellemi szinten egyaránt - hangsúlyozta az elő-adó, aki rámutatott: a táplálkozás, a mozgás, a személyes és a környezeti higiénia, a pihenés, a gondolkodásmód, az érzelmek kezelése, a szeretet mint létszükséglet kérdése, mind-mind elengedhetetlen a kedvező eredményhez.

Kocsis Ilona életútja példa arra, amit vall: fodrászként kezdett dolgozni, majd a szakma tanára lett, később továbbképezte magát, és matematika-rajz szakos tanári diplomát szerzett. Ebbéli minőségében tankönyvek társszerzője, aztán újra más területre evezett, és az alternatív gyógyászat és tanácsadás lett a hivatása.

Mindenki saját maga felel a jóllétéért - mondja Kocsis Ilona. Ő maga inkább kerékpározik, azt jobban szereti, mint a futást
Fotó: Babos Petra

Azaz a folyamatos fejlődés a vezérfonal, de ami igazán fontos, azok a tapasztalatok, amikre az út során szert tett - mondja. Ennek szellemében sugárzik róla a harmónia, vállalja életkorát - 71 éves -, energikus, életszerető, további céljai vannak, és igazán jól érzi magát a bőrében.

Az előadó mindazokhoz szólt és könyvében mindazokhoz szól, akik keresik azt, hogy saját maguk mit tehetnek azért, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!