Sport

2016.12.19. 18:40

Húsz éves a Pápa KC

Pápa - A Veszprém Megyei Bíróság 1996. december 12-én jegyezte be a Pápai Kosárlabda Clubot, ami azt jelenti, hogy 2016 végén kerek évfordulót ünnepelt az egyesület. A jubileum alkalmából gálamérkőzéseket, szakmai konferenciát, hajnalig tartó sportbált szervezett a vezetőség, melyre egykori és jelenlegi játékosok is meghívást kaptak.

Haraszti Gábor

A városi sportcsarnok küzdőterén már kora délutántól pattogott a labda, ezúttal azonban nem bajnoki küzdelmek zajlottak a pályán, sokkal inkább a játék öröme, a szórakozás és a szórakoztatás került középpontba, ugyanis az évforduló kapcsán az utánpótlás csapatok főszereplésével gálamérkőzéseket rendeztek.

A délután során az U11-el kezdődően az U20-ig bezárólag rengeteg játékos pályára lépett, majd az utolsó találkozón a felnőttek örömjátékát tekinthette meg a nagyérdemű. A klub jelenlegi elnöke, Hernádi Tamás 12 éves kora óta tagja az egyesületnek, előbb játékosként, 2010 óta elnökként igyekszik a PKC hasznára lenni. Hernádi Tamás elárulta, egy ilyen alkalomkor nemcsak hátra, hanem előre is kell tekinteni, tennivaló pedig bőven akad.

Egész nap a kosárlabdáé volt a főszerep, minden korosztály pályára lépett az évfordulón
Fotó: Balogh Ákos

- Komoly feladatok várnak ránk a közeljövőben, hiszen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége egy új versenyrendszert fogadott el, a következő évadtól ugyanis egy teljesen más felosztás szerint fogják az NB I-es klubokat versenyeztetni, bízunk benne, hogy ebben meg tudjuk célozni azt a réteget, ahova az eredményeink alapján tartozunk.

Az ünnepségen dr. Kovács Zoltán államtitkár emléklapot vehetett át, mint megtudtuk, akkori városvezetőként a kezdetektől fogva mindenben támogatta a csapatot, sőt lelkes szurkolója is volt, amikor ideje engedte, még az idegenbeli rangadókra is elkísérte az együttest.

- Sok ember áldozatos, fáradhatatlan munkája, sok-sok tehetséges játékos és a magas színvonalú utánpótlás-nevelés is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a mai napon egy sikeres és eredményes klubról beszélhessünk. Évről-évre szemmel látható volt az az építkezés, mely a klubot jellemezte, ne felejtsük el, hogy egy iskolai csapat komoly, NB I-es egyesületté nőtte ki magát. Kívánom, hogy ez az építkezés a jövőben se szakadjon meg.

Vajda József neve hosszú évtizedek óta egybeforrt a pápai kosárlabdával, a Körmenden szerzett NB I-es múlttal eleinte játékosként, később a pálya mellől igyekezett a klub szakmai és egyéb ügyes-bajos dolgait egyengetni. A jelenleg is aktív edző szerint hullámhegyek és hullámvölgyek egyaránt jellemezték az éveket, ahogy anno, most is minden szabadidejüket a klubnak szentelik, hiszen egyre több a tennivaló.

- Jelenleg hét utánpótlás csapatunk van, nagyon sokat utazunk és játszunk, emellett a háttérben kemény munka folyik, hogy minden gördülékenyen menjen. A felnőtt csapatban rendszeresen játéklehetőséget biztosítunk a saját nevelésű játékosainknak, akik tudnak élni a lehetőséggel - nyilatkozta,



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!