Kultúra

2016.12.20. 17:25

Kojot, avagy harc a földesúrral

FMH-információ - Tavaly forgatták, és jövő februárban kerül a mozikba Kostyál Márk rendező Kojot című akciódús, szenvedélyes filmje.

FMH-információ

A nem éppen hagyományos Valentin-napi szerelmi történet központi figurája Bicsérdi Misi (Mészáros András), aki nagyapja temetésére érkezik Tűzkőre, és mivel rozoga házat és egy kis földet is örökölt az öregtől, egy új, jobb élet reményében, úgy dönt, hogy párjával, Eszterrel (Dobra Mara) közösen ott maradnak a kis zsákfaluban.

Hozzákezd a ház kibővítéséhez, de pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost (Bocsárszky Attila), és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát (Orbán Levente) tudja felbérelni.

Harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért a különleges képi világú easternben Fotó: Megafilm / Piti Marcell

Misi éppen kezd magára találni, amikor kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket piti összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható Döbrögi", Szojka Pál (Kovács Frigyes) és fia (Mátray László), hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt...

A filmet Kostyál Márk ötlete alapján Lengyel Balázs, Lovas Balázs és Kostyál Márk írta. Főszereplők: Mészáros András, Dobra Mara, Mátray László, Bocsárszky Attila, Orbán Levente és Kovács Frigyes. Fényképezte: Kostyál Márk és Csoboth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!