Állatvilág

2016.12.26. 18:29

Mit tegyünk, ha szilveszterkor elfutott a kutya?

A szilveszter utáni időszakban sok kutyatartó szembesül azzal, hogy a nagy durrogtatás közepete menekülőre fogta kedvence.

S. Töttő Rita

Első körben érdemes fényképek kíséretében felkeresni a környékbeli állatotthonokat, hátha valahol már befogták az elkóborolt ebet. A közösségi oldalakon is több olyan csoport működik - egy részük épp a menhelyek működtetésében -, ahová folyamatosan töltik fel a megtalált és a keresett jószágok fotóit, ismertetőjegyeit. Ebben az időszakban gyakran azok az állatmentő csapatok is bekapcsolódnak a mentésbe, amelyek egyébként állatkínzásos esetekkel foglalkoznak.

Ha pedig kóbor állatot látunk, ne próbáljuk befogni, mert ha még rémült, akár oda is kaphat. Kis falatkákkal próbálhatjuk helyben tartani, és csak akkor nyúljunk érte, ha barátságos. Egyébként inkább próbáljuk lefotózni, és minden lehetséges közösségi fórumon, menhelyen jelezni, mikor, hol láttuk a kutyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!