Nádasdladány

2016.12.27. 15:33

Jótékonysági vadászat a kastélynál

Ismét a Nádasdladányi Nádasdy kastély adott helyet a terítéknek. „Vadászatban meghatározó személyek voltak a Nádasdyak és ennél szebb helyen nem lehetne megrendezni egy ilyen eseményt” fogalmazott köszöntő beszédében Pechtol Lajos az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei szervezetének titkára.

Siki Szabolcs

Több éve megálmodták a most már minden évben ilyenkor megrendezendő jótékonysági vadászatot. A vadászkamarával összefogva a Nádor vadásztársaság biztosította-biztosítja a helyszínt. Három éve jött létre ez az összefogás.2013 december 27.-én vadásztak először jótékony céllal.

Pechtol Lajos az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei szervezetének titkára köszönti a megjelenteket

Cél minden esetben a Fejér Megyei Szent György kórház Gyermek osztályán működő,Fejér megye Gyermekeiért alapítvány részére kívánnak az összefogásban létrehozott összegből valamiféle orvosi műszert vásárolni.

Minden évben a kórház osztályvezető főorvosával egyeztetik, hogy melyek azok a műszerek amire legnagyobb szükség van.2013-ban kettő darab infúziós pumpát,2014-ben egy intenzív gyermekágyat,tavalyi évben egy kékfény lámpát és az idei évben kettő darab pulzoximéter készüléket fognak vásárolni az alapítvány részére. Fontos megemlíteni,hogy az elmúlt három évben a vadászok összefogásának köszönhetően kb. 1100 gyermeknek a gyógyulását segítették  az adományozott műszerekkel.

Megköszönve azoknak a támogató vadászoknak akik ennek a szellemiségével egyet értenek,azoknak a nem vadászó embereknek,de munkájukkal az összefogásban valamilyen szinten résztvevőknek és azoknak a cégeknek akik ehhez valamilyen támogatással kapcsolódnak.

Fejes László az esemény megálmodója

„Egy hagyomány ha gondozva van az hosszú kifutású lehet. Hiszi és reméli ez a hagyomány örökké élni fog. Amit erőnkből és lehetőségeinkből fakadóan megtehetünk azt meg is tesszük és szolgáljuk azokat a nemes célokat amikben méltán hiszünk”. - mondta Fejes László az esemény megálmodója,sportvadász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!