Gazdaság

2016.12.29. 19:30

Örülhetnek a szállásadók a szilveszternek

Mivel szilveszter és újév napja idén éppen hétvégére esik, ezért nagyon sokan kelnek útra, hogy a hosszúra nyúló hétvégét szállodában töltsék a családjukkal, szerelmükkel. A legtöbb szállásadó telt házas ünneppel kalkulál.

Buthy Lilla

Egy nagy szállásfoglaló portál összesítése szerint, az év utolsó napjaiban a szokásosnál 20 százalékkal többet fizetünk az óévbúcsúztató üdülésért, ennek ellenére a legtöbb szállásadó telt házzal pörög szilveszterkor és újévkor. Azt is írják, a megszokott, hagyományos programok mellett, vagy helyett a wellness szállodák igyekeznek minél vendégcsalogatóbb programokat kitalálni. A legtöbb helyen sztárfellépők, tombola, tűzijáték, sőt disznóvágás is szerepel a programban, természetesen az elmaradhatatlan szilveszteri menü és pezsgőbontás mellett. Különösen népszerűek ilyenkor a nagydumás humoristák és a tehetségkutatókban feltűnt aranytorkú énekesek is. Van, ahol retródiszkóval búcsúztatják az óévet, máshol a cigányzene, a latin és karibi hangulat a nyerő.

A bor- és pezsgőkóstolás is nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében. Nincs Fejér megyei hotel a 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont decemberi összesítésében, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne széles és színes a paletta a programkínálat tekintetében. Ezúttal a - fővárosiak és a székesfehérváriak körében is egyaránt népszerű - Velencei-tónál néztünk körbe, a teljesség igénye nélkül, milyen kínálattal várják a vendégeket a különféle szállodák.

Az egyik velencei wellness szálló tó-partyval készül: ők két éjszakáért 78 ezer forintot kérnek személyenként. Az árban az extra csomagtartalom, a program és a szilveszteri büfévacsora és az újévi szerencsehozó ételek kínálása is benne foglaltatik. Míg a szülők buliznak, a gyerekeket álarckészítés, arcfestés, szilveszteri díszek, dekorációk készítése köti le, melyben animátorok segítenek. A másnaposságra gyógyír lehet az újévi finn szauna, kombinált bioszauna fényterápiával, infra szauna, gőzfürdő, jégkút, sókabin, tepidárium, Kneipp-taposó, merülő medence is. Egy másik tóparti motel és étterem tulajdonosa is megerősíti, az év ezen időszakában, karácsony és szilveszter környékén valóban többen érkeznek hozzájuk.

Az étterem ugyan zárva lesz 31-én és elsején, így külön szilveszteri programmal sem készülnek, de a megszokott áron kínált motelszobákat azok is keresik, akik a környéken akarják átbulizni magukat 2017-be. Egy ugyancsak velencei hotelben 18 ezer és 15 ezer forintért vásárolható meg a szilveszteri csomag, mely a prog-ramon (tombola, retró buli, tűzijáték) túl egész estés wellness belépőt, részvételt a szauna szeánszon, az esti gálavacsorát, éjfélig korlátlan italfogyasztást tartalmazza. Egy gárdonyi hotelben 44 500 forint egy éjszaka, egy főre számítva. Ha meghosszabbítanánk a szilvesztert, 17 450 forintért további éjszakákat foglalhatunk. Caribi party-val, jósnővel, éjszakai fürdőzéssel és szaunaszeánszokkal, gyermek programokkal, játszóházzal, tűzijátékkal, újévi brunch-csal várják a pihenni és szórakozni vágyókat.

Budapest, Hajdúszoboszló, Szeged, Eger, Győr, Pécs, Siófok, Gyula, Hévíz és Debrecen szerepel a tíz legnépszerűbb belföldi utazási célpont között a 2016-os szilvesztert nézve a szállásfoglaló portál friss összesítése szerint. A külföldi üdülések alkalmával Lengyelország a befutó, ahol Krakkó, Wroclaw és Zakopane vezetik a listát a felmérés szerint. Az árak tekintetében nagyok a különbségek. A legolcsóbb foglalás ezerhatszáz forint, a legdrágább pedig egymillió forint ezen a hétvégén. A legtöbb foglalás a fővárosból érkezett az adatok szerint, közülük sokan vannak, akik a Velencei-tónál töltik a szilvesztert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!