Belföld

2016.12.30. 19:30

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A tartós, sűrű köd veszélye miatt tizenegy megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombat reggelre főként az északkeleti területeken, de foltokban a Dunántúl egyes részein, és az Északi-középhegység nyugati völgyeiben is kialakulhat foltokban zúzmarás köd. A legtöbb helyen délelőtt várhatóan javulnak majd a látási viszonyok, de az északkeleti megyékben tartósan ködös, párás területek is maradhatnak.

A ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás nem zárható ki - tették hozzá.

A sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 4 Celsius-fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok többnyire mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakulnak, de a tartósan borult északkeleti területeken csak mínusz 2, mínusz 3 fokig melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!