Életmód

2017.01.01. 16:25

Itt az ideje a változtatásnak

Veszprém - Hogyan kezdjünk neki az év eleji életmódváltásnak? Ha nem vagyunk elég erősek a változáshoz, kérjünk szakmai tanácsot.

Forgács Ádám

Nagy Balázs személyi edző lapunknak elmondta, hogy az új év első napján megnő az érdeklődés a fittness termek iránt. A többség nagy elánnal indul neki a programnak, a lelkesedés azonban a legtöbb esetben hamar alábbhagy, mikor szembesülnek vele, hogy itt kemény munka folyik.

Az eredmény eléréséhez nem elég megvenni a kondibérletet és résztvenni az edzéseken, hanem komoly változást kell eszközölni az étrendünkben is. A személyi edző szerint nem szabad lehetetlen célokat kitűznünk magunk elé és olyan határidőt meghatározni, melyet nem tudunk betartani.

A legjobb megoldás, ha lépésről-lépésre haladunk. A konditermekben érdemes kikérni az edzők véleményét, akik személyre szabott edzést és akár étkezési tervet is készítenek nekünk. Nagy Balázs hozzátette, aki nem kedveli a konditermek világát, annak sem kell kétségbe esnie, hiszen otthon is szép eredményt lehet elérni, csak meg kell találnunk a számunkra megfelelő mozgásformát. Az internet nagy segítségünkre lehet, hiszen számtalan videó fellelhető a különböző videómegosztó portálokon, ahol profik mutatják be a helyes gyakorlatok elvégzését. Az edző felhívja a figyelmet a rendszeresség betartásárára.

Próbáljuk meg a hetirendünkbe kijelölni azokat az időpontokat amikor biztosan be tudjuk iktatni a sportot, s ha van időnk a napunk folyamán ragadjuk meg az alkalmat, akár pár perces intenzív mozgásra, így ezek az alkalmak összadódnak.

Nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő folyadékbevitelről sem.Ha betartjuk az instrukciókat, sikerrel fogunk járni mire beköszönt a bikini szezon.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!