Hírek

2017.01.02. 11:13

Áremeléssel kezdődik az év a kutaknál

Szombathely – Nem kellett sokat várni az első 2017-es üzemanyagár-emelésre: január 4-én három forinttal drágul a benzin és a gázolaj is. Szombathelyen 23 forint a különbség a legolcsóbb és a legdrágább benzin között, és 21 forint az eltérés a dízelnél – vagyis nem jelentős az idei első árváltozás.

Bakos Ágnes

Három forinttal drágul a benzin és a gázolaj is szerdán, január 4-én. Az idei első áremeléssel a benzin országos átlagára 370 forint lesz, a gázolajé 382 forint.

Az egyik ár-összehasonlító portál gyűjtése szerint 23 és 21 forintos különbségeket tapasztalhatnak az autósok csak Szombathelyen belül a töltőállomásoknál, vagyis nem jelentős a három forint sem pluszban, sem mínuszban.

A legolcsóbban 356 forintért adnak benzint Szombathelyen – vagyis a szerdai drágítás után is lesz, lehet még 360 forint alatt 95-ös a városban. A legdrágábban most 379 forintért adnak egy liter benzin Szombathelyen – várhatóan 382 forint lesz szerdától.

A legolcsóbb dízel a megyeszékhelyen 362, a legdrágább pedig 383 forint – a szerdai háromforintos áremelésig.

Tavaly összesen 45 alkalommal számoltunk be áremelésről és 29 alkalommal csökkentek az üzemanyagárak: itt foglaltuk össze a tavalyi ármozgásokat a kutakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!