Életmód

2017.01.06. 17:43

Munka és magánélet - kényes az egyensúly

Szakemberek szerint, ha betartunk néhány szabályt, egyensúlyban tarthatjuk a munkát a magánélettel.

Tóth B. Zsuzsa

A tökéletes egyensúlyt elérni lehetetlen, de vannak olyan lépések, amivel közelebb kerülhetünk hozzá.

Meg kell  határozni   a fontossági sorrendet, készítve   egy listát az élet minden aspektusáról. Munka, barátok, család, hobbi, majd társítsunk  hozzájuk feladatokat hogy lássuk    a legkevésbé és leginkább fontos részeket. Nagyon fontos az önmagunkhoz való  teljes őszinteség.  Tudjunk elszámolni  minden percünkről. Túl könnyen elvesztegethetjük az időt például a  közösségi oldalak előtt ülve.  Ha jobban odafigyelünk,  marad időnk  a családra, barátokra és magunkra is.

Ne féljünk nemet   mondani.    Vannak, akiknek ez  nehezen megy,     megpróbálnak mindenkivel jóban lenni, ennek eredményeképp nem marad elegendő idejük saját munkájukra. Ne legyen bűntudatunk ha nemet mondunk,  elsősorban az egyéni feladatainkra  összpontosítsunk.   Nincs tökéletes forgatókönyv és sokszor    elérhetetlennek tűnhet a megfelelő egyensúly kialakítása. Néhányan azt gondolják, hogy csak a másik kertjében lehet zöldebb a fű, de ez nem így van. Tenni kell  magunkért  és figyelni  a  változást.  Felejtsük  el a munkát, ha a szabadidőt élvezhetjük.  Legyünk a családdal, azokkal, akik fontosak.  Az idő tudatos megosztása a leglényegesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!