Életmód

2017.01.06. 18:05

Új év, új mozgásforma

Sokan ilyenkor kezdenek rendszeresebben sportolni, akár egy újévi fogadalom, akár egy karácsonyra kapott edzőtermi bérlet miatt.

Tóth B. Zsuzsa

A mozgás nemcsak a karácsonykor felszaladt kilók eltüntetésében segítség, porckopás esetén az egyik legjobb nem-gyógyszeres kezelés a fájdalom csillapítására és az ízületi funkciók javítására. Aki most szeretne sportot választani, nincs könnyű dolga.  A  népszerű sportok között van  a jótól és légtornától kezdve   az aquaterápián és a deepwork-ön át a TRX-ig  számtalan mozgásforma.

Bognár Adrienn a légtornát mutatja be
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Bognár Adrienn sportedző szerint korunk egyik népbetegségét, a krónikus  hátfájást is kezelhetjük; megelőzhetjük a hát és gerinc merevítő izmokat rendkívül jól erősítő antigravitációs, azaz  lebegő tornával. Az ötvözi a Pilates, a jóga és akrobatika elemeit funkcionális mozgásminták – mászás- húzás- kapaszkodás – használatával. A torna legfontosabb eszköze a mennyezeten felfüggesztett, úgynevezett hammock, amely 300 kilogramm teherbírású selyem anyagból készül. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kiváló, ugyanis  kiválóan erősít, nyújtó hatású.   A két ponton felfüggesztett selyem eszközön végzett torna gyakorlatait meglepően hamar elsajátítják még az óvodás korú gyerekek is. Fejleszti a gyerekek koordinációs képességeit, egyensúlyérzékét, térérzékelését, izomzatukon kívül önbizalmukat is erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!