Sport

2017.01.11. 17:15

Elég óvatosan fogalmaztak

Budapest, Veszprém - A csoportból való továbbjutást határozták meg célként a Magyar Kézilabda Szövetség szerdánt tartott, világbajnokság előtti sajtótájékoztatóján.

Horváth Gábor

A magyar válogatott pénteken lép pályára először a szerdán elrajtolt franciaországi világbajnokságon, az ellenfél Németország lesz.

A hatosunkban még Horvátország, Chile, Szaud-Arábia és Fehéroroszország szerepel, s mivel csak két csapat esik ki, nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak a továbbjutás (azaz hivatalos célkitűzésünk elég óvatos). Ezt követően egyenes kieséses szakasszal folytatódik a vb.

A spanyol mester, Javier Sabate (középen) a veszprémi kispadon már hozzászokott a feszült, kiélezett, nehéz meccsekhez
Fotó: Penovác Károly

Javier Sabate szövetségi kapitány a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, nem volt sok idő a felkészülésre, de jól összeállt a csapat, remek a hangulat, s a fiatalok és a rutinos játékosok kiváló egységet alkotnak. A spanyol szakember szavai szerint a vb-n fontos, hogy okosan játsszon az együttes, meccsről meccsre haladjon előre, s jusson tovább a csoportból, aztán pedig „meglátjuk, mi lesz”.

„Okosan kell játszanunk, hiszen nem csak egy meccs vár ránk. A csoportban öt találkozónk van, ami azt is jelenti, hogy nem kell idegeskedni egy vereségtől, de ünnepelni sem szabad, ha megnyerünk egy meccset” - hangsúlyozta Sabaté, hozzátéve, hogy a válogatottnak van önbizalma, és ő is bízik a játékosokban.

A csoportprogramunk, január 13., péntek, 17.45: Németország-Magyarország. Jan. 14., szombat, 20.45: Magyaro.-Horváto. Jan. 16., hétfő, 17.45: Magyaro.-Chile. Jan. 18., szerda, 14.00: Szaúd-Arábia-Magyaro.. Jan. 20., péntek, 20.45: Fehéroroszo.-Magyaro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!