Hírek

2017.01.11. 18:57

Rendkívüli támogatás Söptének

Söpte - Négymillió forint fejlesztési forráshoz jutott a település, a polgármester szerint egyre több támogatás érkezik a faluba.

Cseszkó Tamás

- Fejlődik a falu - mutatott körbe Nagy Róbert polgármester, akire a Vas Népe olvasói is emlékezhetnek, 2016 tavaszán időközi önkormányzati választáson voksoltak mellette a település lakói. A település első embere akkor ígéretet tett arra, hogy mindent meg fog tenni a falu fejlődéséért. - Megtisztelő számunkra, hogy Ágh Péter a mi képviselőnk, és a miénkhez hasonló kisebb falvak sorsát is a szívén viseli - mondta a településvezető, majd elárulta: augusztusban egy sikeres pályázatnak köszönhetően 30 millió forintot nyertek a hivatal felújítására.

Fotó: VN-archív

Elmondta azt is, hogy a hivatal rendbetétele eredetileg nem élvezett elsőbbséget, sokkal fontosabb volt, hogy az óvodát és az orvosi rendelőt széppé varázsolják, de ezekre időközben találtak központi forrásokat. A 30 millió forinton túl most újabb 4 millió forint érkezik Söptére, év végén ugyanis a kormány címzett támogatást biztosított a településnek a munkálatok befejezésére. Nagy Róbert köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki most is sokat lobbizott a faluért. - Büszke vagyok arra, hogy folyamatosan haladunk előre, de természetesen a jövőben is azon leszünk, hogy kihasználjuk a lehetőségeket - mondta a polgármester, hozzátéve, különösen büszke arra, hogy az elmúlt évek vitás hangulatához képest ma már béke és összefogás van a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!