Hírek

2017.01.11. 19:43

Felsőcsatári rejtély - Mit keres a kiégett kombájn a falu szélén?

Felsőcsatár - Hol a magyar, hol pedig az osztrák zászló színeit festik a három éve kiégett kombájn oldalára.

Budai Dávid

Újra „téma” volt a legutóbbi felsőcsatári közmeghallgatáson a több mint három éve a falu határában lévő gabonatábla szélén kiégett kombájn ügye. Többen megfogalmazták, ideje lenne elszállíttatni a roncsot, hiszen az arra járók azt gondolhatják, hogy egy helybeli gazda hanyagsága miatt van ott. Pedig nem így van. Kratochvill Attila polgármester elmondta: ismeretei szerint a tűzeset óta tartó bírósági kártérítési per miatt nem „mozdítható” a roncs. Kihangsúlyozta: bérelt földön dolgozó bérelt osztrák járműről van szó, a kártérítési per harmadik szereplője pedig egy osztrák biztosító társaság.

Fotó: felsocsatar.hu

Hogy mikor ér véget a per, és ki fogja végül elszállíttatni a roncsot, azt egyelőre nem tudni. Valaki valószínűleg egyértelművé akarta tenni, hogy a kiégett kombájn osztrák tulajdonban van, ezért ráfestette az oldalára a szomszéd ország zászlajának a színeit. Úgy tudjuk, mostanra már átfestették a roncsot, és újra a magyar trikolor „virít” a kombájnon - olvasható a település honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!