Sport

2017.01.11. 19:40

A munka kezd beérni

Zalaegerszeg - Két egymást követő hét végén rendezi meg a ZTE FC a Szabó Rezső Emléktornát, melyre öt országból érkeznek utánpótlás csapatok.

Kerkai Attila

A korábbi ZTE-legenda halála után emléktornával tiszteleg előtte klubja, amiben volt egy kis törés, de az elmúlt pár évben újra megrendezi a ZTE FC ezt a nagy hagyományokkal bíró utánpótlás eseményt. Az idei évben már négy korosztály verseng egymással (U10, U11, U12, U13), s két hét végét ölel fel a küzdelemsorozat.

Az első felvonás most szombaton lesz az egerszegi Városi Sportcsarnokban az U10 és az U11 tornájával, a másik két korosztály küzdelmeit egy hét múlva rendezik. A mezőny pedig igencsak színes, hiszen a rendező ZTE FC csapatain kívül az Illés Akadémia, a Kaposvár, a Videoton, a Bp. Honvéd, a Siófok, a DAC Dunaszerdahely, az NK Maribor, a horvát Slaven Belupo, az osztrák GAK, és Maros megye válogatottja is meghívást kapott.

Az egy évvel ezelőtti torna egyik jelenete. A ZTE FC (fehérben) és az Illés Akadémia csapatai most sem hiányoznak majd
Fotó: Katona Tibor

Kocsárdi Gergely, a ZTE FC klubmenedzsere szerint most kezd gyümölcsözni az a munka, amit a korábbi években befektettek.

- Nagyon erős és neves klubok csapatait sikerült meghívnunk, amely nemcsak klubunk, de az egerszegi és a zalai futball presztízsét is emeli - mondta el a torna előtt Kocsárdi Gergely. - Most már négy korosztály fiataljait fogadjuk, ezért is lesz két hét végén a torna. A cél továbbra sem változott, vagyis ápoljuk Szabó Rezső emlékét és fiataljaink számára olyan versenyzési és felkészülési lehetőséget biztosítunk erős csapatok ellen, amit egyébként csak külföldi tornákon sikerülhetne. Annak örülünk, hogy a már meglévő külföldi kapcsolataink mellett most a dunaszerdahelyi DAC is elfogadta a meghívást, hiszen velük is szeretnénk egy hosszú távú kapcsolatot kiépíteni.

A Szabó Rezső Emléktorna U10 és U11-es küzdelmeit szombaton 9 és 19 óra között rendezik a Városi Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!