Székesfehérvár

2017.01.11. 19:32

A duális képzésről tartottak nyílt napot

Székesfehérvár - Nyílt napot tartott az Arconic-Köfém Kft. a duális képzéséről szerdán a Köfém Művelődési Házban.

Szabó Zoltán

A tájékoztatóra a képzés iránt érdeklődő fiatalokat és szüleiket várták. Horváth Tamás, a cég vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy ez a harmadik év, amikor duális képzésre jelentkező fiatalokat fogadnak, az első között voltak, akik részt vesznek ebben a rendszerben. Jelenleg 19 fiatal van náluk. A vezérigazgató-helyettes szerint a duális képzésben részt vevő fiataloknak többet kell teljesíteniük, ám ha végeznek, könnyebben tudnak elhelyezkedni. Beszélt a vállalatról is, utána pedig a duális képzésben részt vevő üzletágak bemutatkozó előadásai következtek. Köztük például a gépész karbantartó, a pénzügyi számviteli és a gépész szaké.

Horváth Tamás vezérigazgató-helyettes tartott előadást Fotó: Molnár Artúr

Gyakorlati képzőhelyként egyébként, 2017. szeptemberi kezdéssel az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusával, a Kodolányi János Főiskolával, illetve a Dunaújvárosi Egyetemmel működik együtt az Arconic-Ködém Kft. a duális oktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!