Kultúra

2017.01.12. 15:56

Nem mindegy, milyen csillagzat alatt

Nagykanizsa – Az asztrológiában nincs semmi különleges, empirikus tapasztalatokon alapul, mint sok minden más, amit az emberek túlmisztifikálnak – véli Légrádi Szilvia asztrológus és önismereti koordinátor.

Horváth B. Attila

De hogyan és miért lesz valaki asztrológus?

– Az asztrológiával úgy 10-12 éve ismerkedtem meg, egyértelműen önismereti céllal – árulta el Légrádi Szilvia. – Akkor felkerestem egy asztrológust, aki úgynevezett horoszkópábrából elmondta, hogy milyen vagyok, milyen a jellemem. Ez akkor nekem ugyanúgy kínai volt, mint amilyen bárki másnak lenne, aki nem foglalkozik ilyesmivel – de azt mondtam, én is szeretném tudni magamról, milyen vagyok igazából. Így kezdtem el az asztrológiával foglalkozni, ami tulajdonképpen egy önismereti út.

Ahogy haladtam előre ebben a tudományban, úgy erősödött meg bennem az érzés: olyan vagyok, amilyen és nem leszek más. Ennélfogva felesleges is ostoroznom magam amiatt, hogy miért így, vagy úgy reagálok dolgokra, ahogy. Az asztrológia tehát egyfajta önelfogadáshoz, megbékéléshez is vezetett.

Légrádi Szilviának most nyílt kiállítása is a HSMK-ban személyiségének gyümölcseiből, textilképeiből

Légrádi Szilvia hozzátette: ehhez első lépésben egy úgynevezett személyiségtérkép készül az egyénről. Ehhez azonban alap, hogy a személyiségtérkép alanya tudja a születési idejét órára, percre pontosan. Az asztrológia és az előbb említett személyiségtérkép segíthet különböző problémák felismerésében, és megmutathatja, hogyan válhatnánk jobbá.

– A csillagjóslás és az asztrológia ugyanazt jelenti?

– Az asztrológia időminőségvizsgálat, nem jóslás. Azt mutatja meg, hogy az adott csillagjegyhez kapcsolódóan milyen a jellem, a habitus. Az asztrológiát az órához hasonlítanám, amely csak azt mutatja meg, mennyi az idő, nem azt, hogy a percet, vagy az órát hogyan kell megélni. A jóslás a bulvárasztrológia kategóriájába tartozik, ezért óvatosan kell kezelni. Akkor hagytam fel az ilyesféle előrejelzéssel, amikor egyszer az a munkahelyemen konfliktust vetített előre.

Egész nap azon izgultam, hogy elkerüljem, s már készültem a hazamenetelre, megnyugodtam, hogy megúsztam, és pont akkor ért utol a vitás helyzet. Tehát fölösleges volt az egész napi aggodalom. Az asztrológia kiváló eszköz az önismerethez, de nem kell mindennapos mankónak használni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!